StoryEditorOCM
4 kantunaZADARSKA NOVINARKA DOBITNICA NAGRADE ZA NAJBOLJI PRILOG O OBRAZOVANJU

Rozeta Bogeljić: "Pisala sam o projektu osnovnoškolaca iz Bibinja koji su uspjeli pomoći učenicima iz Afrike!"

Piše Zadarski.hr
30. ožujka 2017. - 23:15
17492549_1474847699201223_8601955228753682113_o

Zadarska novinarka Rozeta Bogeljić, šefica dopisništva redakcije '24' sata u Zadru, dobitnica je ovogodišnje nagrade za najbolji tiskani prilog o obrazovanju neprofitne organizacije Pragma, koja provodi programe u području obrazovanja i socijalne zaštite, promovira ljudska i socijalna prava, zdrave stilove života i mentalno zdravlje.

U ocjenjivanju 25 prijavljenih radova sudjelovalo je 948 učenika, 425 roditelja i 142 stručnjaka, a nagrade su podijeljene u petak u Kaptol centru u Zagrebu. Geslo je ovogodišnje nagrade 'Živim snove? i povezano je sa školskim kalendarom koji je tiskala udruga Pragma, a usmjereno promicanju poduzetnosti, kreativnosti i aktivnosti među djecom i mladima.

- Nagrada mi znači jako puno jer je riječ o djeci i obrazovanju, meni dvije najvažnije stvari. Dobila sam nagradu za priču "Imaj veliko srce, učenicima iz Afrike kupujemo udžbenike" iz Osnovne škole Stjepana Radića iz Bibinja. Učenici su u tom projektu uspoređivali stanje učenika u Africi s našim stanjem te osmišljavali kako bi se toj djeci i moglo pomoći. Skupljali su naplavine mora i od njih izrađivali igraćke koje su prodavali na sajmu. Taj novac koji su dobili u sklopu Unicefovog projekta poslali su učenicima u Africi. I zbilja su im mogli pomoći, jer im knjige dođu 90 kuna, a godišnje školovanje 250 kuna. Volim pisati o sustavima koji nešto pokrenu- kazala je novinarka Rozeta Bogeljić nakon primanja nagrade u Zagrebu.

Aktivnosti Pragme su usmjerene djeci, mladima, obiteljima, odraslim osobama u nepovoljnom položaju te stručnjacima, medijima, općoj javnosti kao i donosiocima odluka. Kroz razvoj mreže suradničkih organizacija, Pragma razvija inovativne programe i projekte na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Udruga Pragma pozvala je novinare na prijavu radova za dodjelu nagrade u trima kategorijama – za najbolji tiskani, radijski i televizijski prilog.

28. travanj 2024 02:45