StoryEditorOCM
4 kantunaONLINE SVAĐA

Rubeša: ‘Navodno ste ukrali 4,6 mili. kuna od KK Zadar!‘ Vrančić: ‘Sram vas bilo! Ništa ja nisam ukrao!‘ Što je Dukić rekao o presudi protiv Pina...

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2021. - 20:16

Ako ste mislili da su političari pristojni, pogotovo oni zadarski, grdno ste se prevarili. Neki su vrlo uporni pa čak i pomalo dosadnjikavi sa svojim upadanjima, a drugima fitilj izgori u sekundi i sve provokacije i razne komentare, izjave ili navode shvaćaju preosobno. Na sjednici Gradskog vijeća koja se održala u utorak online odigrao se "fajt" između predsjednika Zvonimira Vrančića i vijećnika Akcije Mladih Ante Rubeše.

Rubeša je, reklo bi se u svom stilu, govorio, a time je Vrančića uspio izbaciti iz takta. 

Kako biste shvatili o kakvoj vrsti konverzacije govorimo i kako inače teku "razgovori" na sjednicama Gradskog vijeća, pokušat ćemo vam što vjerodostojnije prenijeti njihov razgovor. 

Rubeša (normalnim glasom): Za raspravu o smanjenju naknadne za predsjednika Gradskog vijeća kazao bih kako je prema optužnici u periodu za koji je inkriminiran, Zvonimir Vrančić navodno ukrao 4,6 milijuna kuna od KK Zadar...

Vrančić (glasnim tonom prekida Rubešu): Sram vas bilo, kako vas nije sram takvo nešto govoriti, nisam ja ništa ukrao!

Rubeša (dere se i prekida Vrančića): Rekao sam NAVODNOOO...

Vrančić (dere se i prekida Rubešu): Ti hoćeš da te ja isključim, ma neću te isključiti budalo jedna!

Rubeša (ushićeno govori i prekida Vrančića) E tooooo, tooooo!!! Zašto sam ja budala? Uvrijedili ste me, sad sami sebi dajte opomenu.

Vrančić (dere se i prekida Rubešu): A vi mene niste, ti mene nisi?

Rubeša (dere se i prekida Vrančića): Ne ja sam samo pročitao optužnicu, vi ste ukrali emociju navijača!

Vrančić (nešto mirnijim tonom): Ja sam spasio KK Zadar pomogao mu da živi u najtežim vremenima. 

Rubeša (dere se i prekida Vrančića): Ma mogli ste šest linearnih akceleratora kupit za te pare, vi ste bacali novce. 

Vrančić (dere se i prekida Rubešu): Nismo krali, osvojili smo kupove Krešimira Ćosića, Prvenstvo Hrvatske, Goodyear ligu...

Rubeša (dere se i prekida Vrančića): A što su igrači osvojili?!

Vrančić (dere se i prekida Rubešu): E, a to su igrači osvojili, a za ovo drugo sam kriv je l'..?!

Rubeša (urliče i prekida Vrančića): Krivi ste za financijske malverzacije, vi ste krivi zato što KK Zadar nije napravio nijednog igrača!

Vrančić (dere se i prekida Rubešu): Nisam ja kriv! Izbaci ga! Isključi ga! - naređivao je Vrančić tehničaru da Rubešu isključi iz online sjednice. To se i dogodilo no Rubeša se ubrzo vratio.

- Što ste me izbacili iz etera, ja sam sebe mogu izbacit! Nećete me vi izbacit, ja ću sad sam sebe izbacit, rezolutno je odgovorio Rubeša i sam sebe isključio sa sjednice. 

Eto, taj razgovor je bio samo još jedan u nizu daleko od "pristojne", da ne kažemo profesionalne komunikacije zadarskih političara...

Dukić o presudi protiv Pina Giergie

Nije ovo bio prvi put da je tijekom ove sjednice vijeća Ante Rubeša spomenuo KK Zadar Naime, od gradonačelnika Branka Dukića je inzistirao na osobnom stavu o pravomoćnoj presudi Pina Giergie. 

- Žao mi je situacije u kojoj se zatekao Pino i nadam se da će se pravnim putem riješiti njegova situacija i da će se svi problemi riješiti i iskristalizirati, kazao je Dukić no Rubeša nije odustajao. 

- Je li Pino orkestrirao krađi ili je HDZ s Vrančićem i Kalmetom i drugima sudjelovao u tome, propitkivao je Rubeša. 

- Svatko ima svoju odgovornost, kazao je gradonačelnik Dukić dodajući kako se nada da će se sve riješiti. 

26. travanj 2024 20:18