StoryEditorOCM
4 kantunaNEMAR HDZ-OVE VLASTI

Rubeša: Ovako od jučer izgleda Trpimirova obala. A Super-Pročelnik, Dukić i Paleka su u ‘buži‘ na Stanovima, kažu da je pivac za prste polizati!

Piše zadarski.hr
21. listopada 2023. - 11:01

Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša uputio je priopćenje za javnost s fotografijama koje prikazuju posljedice snažnog juga na Obalu kneza Trpimira, od Borika do Tankerkomercove marine. Prenosimo je u cijelosti: 

Poštovani, ploveći Obalom kneza Trpimira snimio sam kratki video koji bi volio podijeliti s javnošću. Ovim priopćenjem želim ukazati na dugogodišnji nemar HDZ-ove vlasti, spram ovog najatraktivnijeg dijela našeg Grada. Naime, ovako izgleda legendarna zadarska ulica, neizostavni dio popularnog „Đira oko Borika“, prilikom svake južine.

Više puta smo upozoravali na ovu situaciju pa i na rupe u asfaltu, koje se svake godine otvaraju na improviziranom nogostupu. Neshvatljivo je zašto se uporno u proračunu zaobilazi naći rješenje za ovo krucijalno prometno pitanje. Predlagali smo više rješenja od kojih je jedno postavljenje kamenih barijera o koje bi se valovi razbijali prije ceste, bar na ovim najkritičnijim točkama. Najbolje bi bilo napraviti lukobran, koji bi zaštitio cijelu uvalu Maestral, ali takvi osnovni građevinski zahvati ovim stručnjacima iz gradske uprave, sigurno nisu prioriteti.

Ova cesta je poznata kao i ”Night Riders Road“, o čemu je isto upozoravan pročelnik Dujela. Upozoravali su ga roditelju čija djeca ne mogu spavati od buke motora, koji im svake noć bruje pod prozorima. I tu smo predlagali logično rješenje kamerama na tri lokacije, ali kao što vidite, Pročelnik ima fetiš na gumene ležeće uspornike. Jedino mi nije jasno zašto nikad ne postavi sve, nego ostavi ove dvi rupe da "Rajderi“ mogu ciljati.

Ove katastrofalne scene su snimljene jučer oko 16 h, bio je petak. Pročelnik je sigurno bio s gradonačelnikom na Stanovima. Imaju tamo neku ”bužu“, nema signala, ali kažu da je pivac za prste polizati. Bio je i Paleka. Pripremali su meni za Demonika’s u Njujorku. To mora biti jedini razlog zašto Super-Pročelnik nije reagirao alarmirati službe, jer se već poprilično brdo podmorja izlilo na cestu. Padao je mrak i nadam se da je do tad očišćeno jer uz romantičnu rasvjetu koja ne osvjetljava taj potez opet bi mogao netko sletjeti u more.

Komunalni odjel zanemarujući krucijalne probleme generira komunalni nered u prostoru. Forte im je bojanje zebri u plavo i PR članci, dok svojim nemarom ozbiljno dovode u pitanje ljudske živote. Ovaj najatraktivniji dio našega grada zahtjeva obnovu i uređenje, ne iz EU fondova nego sad i odmah. Za nas Zadrane, a ne kad nikog više ne bude.

Nažalost i jutros kad sam prošao stanje je nepromijenjeno. Mora da je ”berba“ bila vrhunska…

27. travanj 2024 19:36