StoryEditorOCM
4 kantunaKK ZADAR ILI ŠC VIŠNJIK?

Rubeša: Počinili ste zločin nad tradicijom! Mi bi za 15 milijuna od kluba napravili NBA! Dukić: Kada je u pitanju Višnjik - obmanjujete javnost!

Piše Iva Ivanac
16. studenog 2022. - 12:48

Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša na Aktualnom je satu kazao kako je "HDZ pripremio rebalans proračuna samo kako bi zadovoljio bolesne ambicije ŠC Višnjik" dodajući kako su mu "razni poručili kako nema pojma o plivanju" te kako je njima bitno "zna se čije mišljenje".

- Grad Zadar nikada neće graditi bazen od 50 metara samo i isključivo sredstvima iz proračuna, bazen-školjka je mućka u koju je umješan vrh Vaterpolo saveza koji je u raljama HDZ-a, a da se pita cijeli Zadar bi li građani neku ‘školjku‘ ili bi s tim novcem pokušali spasiti tradiciju, mislite li da bi itko rekao ‘školjka‘? Uvijek sam glasao protiv KK HDZ, a onda sam preuzeo odgovornost. Povjesna je prilika da mi iz oprobe pokažemo kako bi izgledalo da smo mi nadzirali na što se troše proračunska sredstva u gradskim tvrtkama, kazao je Rubeša dodajući kako je KK Zadar danas transparentan.

- Sve što smo obećali smo i ostvarili, a evo i kroz nekoliko dana će revizija biti gotova. Klub u ovom trenutku nema kune na računu zahvaljujući vama. Može ga blokirati svaki vjerovnik jer je istekla predstečajna nagodba, a vaše uprave pod nadzorom Mijolovića i Kasapa je nisu servisirali. To je zločin nad tradicijom. Znate li što bi današnja uprava napravila s 15 milijuna kuna koliko ste godišnje isisavali iz kluba? NBA! - govorio je Rubeša u svom žustrom obraćanju vijećnicima te je grafom pokazao gdje je utrošeno 3,7 milijuna kuna od kredita. 

image
KK Zadar/

- Gdje je vama graf za 2,5 milijuna kuna koje ste posudili HNK Zadar? Biste li sačuvali Bagat, da možete, ili SAS? Znam, reći ćete, ali oni su zapošljavali ljude, a ja vas pitam, nije li KK Zadar uveseljavao ljude? Ja bih sve spasio, kazao je Rubeša.

Gradonačelnik Branko Dukić Rubeši je odgovorio na što se troši nova upućen ŠC Višnjik.

- U Zadru je danas svima osim njemu kristalno jasno da je Višnjik za Zadar upravo sve suprotno od toga što on pokušava prikazati obmanjujući javnost. Višnjik danas koristi peko 4000 posjetitelja svaki dan. Svake godine broj posjetitelja raste. Sportsku infrastrukturu Višnjika danas koristi više od 170 klubova, obrazovne ustanove, udruge i rekreativne udruge. Na Višnjiku je u prošloj godini organizirano skoro 350 službenih utakmica. Na Višnjiku je ostvareno preko 50 različitih programa, kazao je Dukić nabrajajući tko još sve koristi usluge ŠC Višnjik, ali i podsjećajući da se tamo nalaze tri dječja vrtića. 

- Trebam li nabrajati na stotine sportskih događaja koji su na Višnjiku organizirani posljednjih godina? Konferencija, manifestacija, više nego sve ostale dvorane u Hrvatskoj zajedno… Od nogometnih utakmica, turnira u hokeju, atletici, teniskih turnira, pa ljetna košarkaška liga, malonogometnih turnira, europskog prvenstva u odbojci, mažoretkinja, SEHA lige i rukometa, SHIFT konferencije, i to samo u prošloj godini. Višnjik je godinama stvaran. U Višnjik se godinama ulagalo, i prije mene i tako će biti i nakon mene. Na Višnjik svi skupa možemo biti ponosni jer takvu infrastrukturu je teško pronaći u bilo kojem drugom gradu. Višnjik je za naše građanke i građane od velikog značaja jer on izravno doprinosi većoj kvaliteti života, kazao je gradonačelnik dodajući kako misli da je odgovorio na sva Rubešina pitanja. 

20. travanj 2024 15:03