StoryEditorOCM
4 kantunaSUKOB U ŽUPANIJI, OPET PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE

Rubeša prozvao HDZ za 'kokainsku pandemiju', došao u prigodnoj majici, napravio nered i sjednica je naprasno prekinuta: 'Oni tako štite Renatu Peroš!'

Piše L.B.
24. rujna 2019. - 15:11
71781242_1410155419145944_2756942028448202752_nnn

- Prekidam sjednicu. Za to su se stekli svi uvjeti, ovako se ne može raditi – kazao je u utorak predsjednik zadarske Županijske skupštine Željko Lončar, koji je sjednicu prekinuo na samom početku i to isključivo zbog ponašanja Ante Rubeše, vijećnika Akcije mladih.

Rubeša je lako zaradio dvije opomene, dovoljne za prekid sjednice: najprije je, kao prvi za govornicom na Aktualnom satu, zadarske hadezeovce doveo u vezu sa trgovinom drogom, potom je dobacivao sa mjesta, što je bilo dovoljno za dvije opomene.

- Izađi van – rekao mu je predsjednik Lončar, na što je uslijedilo uobičajeno Rubešino deranje „Neću, dovedite zaštitare da me izbace“. Sve skupa, dovoljno da Lončar izjavi da su se „stekli uvjeti da se sjednica ne održi“.

Iako je na prvi pogled izgledalo da je sjednicu „minirao“ Rubeša, vijećnici Akcije mladih Marjana Botić, Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša su na ekspresno sazvanoj konferenciji za novinare objasnili da Lončar inscenira sukob s Rubešom iz vrlo jasnog razloga.

- Ti hadezeovci su genijalni, nije prvi put da nas ovako nasamare. Znači, Lončar mora ući u sukob s Rubešom i formalno ga izbaciti sa sjednice, te sjednicu potom prekinuti, jer izbačeni vijećnik nema pravo doći na nastavak sjednice kad bude sazvana. A nas ostale obavijeste pola sata prije, telefonom, i ja kao ribarski inspektor nemam šanse stići. A zašto sve to? Zato što je na dnevnom redu programsko i financijsko izvješće Narodnog muzeja Zadar (NMZ). Ravnateljica Renata Peroš, kojoj bi na istoj Skupštini trebao biti potvrđen i novi mandat, tako će doslovno treći put zaredom izbjeći odgovarati na pitanja oporbe! Shvaćate li što HDZ radi i koliko je to lukavo? – rekao je Pupić Bakrač.

- Kao županijskom vijećniku, 150 dana mi ne odgovaraju na pitanja. NMZ, Renata Peroš i David Ricov tužili su novinare i izgubili, želimo znati tko je platio sudske troškove i troškove odvjetnika. Ako je plaćeno novcem iz muzeja, to je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti – rekao je Pupić Bakrač, rekavši da je Peroš, sudskim odlukama, napravila pola milijuna kuna štete Narodnom muzeju.

- I nikome ništa! I sad je kao za zgražanje to što je prekinuta sjednica Skupštine, a ovo nije za zgražanje? – kazao je Pupić Bakrač, te najavio da će „zbog balkanoidnog krkana koji nekoga oslovljava mulicom“ on ili Rubeša preći u Gradsko vijeće.

Na Aktualnom satu vijećnik Rubeša nije postavio pitanje, već je naširoko obrazložio da Zadarskom županijom „hara kokainska pandemija“, došavši na sjednicu obučen u majicu koja sugerira šmrkanje kokaina, a pored bijele crte na majici je članska iskaznica HDZ-a.

- Nije veliki problem u dilerima, njih je uvijek bilo, problem su distributeri i protektorati. Neki od najvećih distributera i dilera droge na ovom području su istaknuti članovi HDZ-a, neki su se čak kandidirali za predsjednike zadarskog ogranka te vaše demonske zajednice te su imali veliku podršku predsjednika Skupštine. Svi ti ondašnji dileri su danas redom vrsni poduzetnici, vlasnici hotela, restorana, jednom riječju krema grada Zadra. Meni je nevjerojatno to da se doktori, profesori i ostali visokoobrazovani članovi vaše stranke godinama druže, fotografiraju i posjećuju skupove zajedno sa tim dilerima kao da ništa ne znate ili se možda pravite da ste skupa studirali s tim ljudskim šljamom – rekao je za govornicom Rubeša i zaradio opomenu, a ubrzo i drugu nakon što je sa sjedala neprekidno pitao vijećnike da li ih je sram što podržavaju dilere.

Nije poznato kada će se sjednica, koja ima 48 točaka dnevnog reda i na kojoj u utorak nije održan ni Aktualni sat, biti nastavljena.  

17. travanj 2024 10:24