StoryEditorOCM
4 kantunaPLJAČKA, A NE VIRUS

Samo u Zadru: Došli su u paru. Imali su kirurške maske i u početku nije izgledalo sumnjivo, ali su onda izvadili pištolj!

Piše B.S.
31. ožujka 2020. - 22:26

Dvojica Zadrana koji su u pljačkaški pohod krenuli u kirurškim maskama protiv korona virusa “pali” su u ruke policije. U utorak je protiv njih podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog razbojništva.

- Došli su u paru oko 19 sati. Moj kolega je bio u smjeni. Imali su kirurške maske i u početku nije izgledalo sumnjivo ali su onda izvadili pištolj! - rekli su nam benzinskoj crpki u ulici Hrvatskog sabora u Zadru u koju je dvojac ušetao u subotu. Iako su "pandemijski" razbojnici uspjeli uzeti novac i cigarete, policija ih je ubrzo sustigla i uhitila.

Djelatnicima benzinskih postaja ovih dana pak nije nimalo lako jer se potencijalnim razbojnicima sada identitet prikriva upravo pandemijska maska.

- Kako se zaštititi? Svi nose maske i bilo tko tako može postupiti – kažu.

U zadarskoj policiji navode kako nema potrebe za strahom jer je policija stalno u pojačanim ophodnjama.
- Riječ je o dvije muške osobe u dobi od 23 i 26 godina. Maskirani su ušli u benzinsku postaju, te uz prijetnju plastičnim pištoljem otuđili nekoliko tisuća kuna i pet šteka cigareta - kažu u policiji. Naglašavaju kako kirurške maske nikako neće olakšati “posao” lopovima.

- Kod razbojnika je jedina promjena to što sada ne moraju kupovati potkape. No zaludu im kirurške maske, policija je stalno u patroli zbog pojačanih mjera kontrole. Ovaj dvojac je uhvaćen u rekordnom roku, a tako će biti i ostalima - poručili su.
Pljačka u doba pandemije prisjela je još dvojici Zadrana koji su iz frižidera na drugoj benzinskoj postaji uzeli pivo, a da ga nisu platili. Policija ih je uhvatila dok su ga još pili i sjedili na zidiću.

19. travanj 2024 19:20