StoryEditorOCM
4 kantunaREZULTATI NADZORA

Sanitarni inspektori novčano kaznili ‘Gagi‘s‘, a građevinska inspekcija još utvrđuje je li natkrivena terasa nezakonita!

Piše Zadarski.hr
31. prosinca 2021. - 08:54

Građevinska i sanitarna inspekcija Državnog inspektorata obavile su inspekcijski nadzor kafića "Gagi's" na Putu Murvice, nakon upita Zadarskog.hr.

Naime, nakon što smo prošlog tjedna objavili informaciju da su policijski službenici PU Zadarske prekinuli zabavu u ugostiteljskom objektu "Gagi's" iza ponoći, reagirali su i ogorčeni stanari na adresi Put Murvice 12 koji su prijavili vlasnika ugostiteljskog objekta, odnosno vlasnika tvrtke Gagica d.o.o. , Ismajla Gagicu iz Zadra, Državnom inspektoratu, i to građevinskoj inspekciji zbog nezakonito izgrađenog ugostiteljskog objekta na nenatkrivenoj terasi u okolišu zgrade i sanitarnoj inspekciji zbog učestalog prekoračenja dozvoljene buke prema Zakonu o zaštiti od buke.

"Molimo, svojom objavom ove vijesti pomozite nama stanarima i suvlasnicima nekretnina na adresi Put Murvice 12 da zajedničkim snagama natjeramo nadležne inspekcije da izađu na teren i izvrše inspekcijske nadzore te ako utvrde prekršaje, da odgovorne osobe koje su počinile prekršaje temeljem zakona sankcioniraju" poručili su stanari i suvlasnici nekretnina u novoj stambenoj zgradi u tom kvartu koja je po arhitektu Željku Predovanu prozvana "predovanovom zgradom".

Sad smo konačno dobili odgovore iz Državnog inspektorata, ali samo djelomične s obzirom na prijavu:

- Sanitarna inspekcija nadzorom je utvrdila da ugostitelj kojega navodite nije ispunio propisane uvjete za zaštitu od buke stoga je usmenim rješenjem u zapisnik zabranjena uporabu izvora buke dok se ne poduzmu mjere zaštite od buke te je počinitelju prekršaja izrečena novčana kazna na mjestu počinjenja prekršaja. Kontrolom izvršenja rješenja utvrđeno je kako je ugostitelj izvršio rješenje odnosno ispunio je propisane uvjete za zaštitu od buke.

Postupanje građevinske inspekcije tj. utvrđivanje zakonitosti građenja je u tijeku - stoji u odgovoru Državnog inspektorata povodom prijave stanara.

Zadarska policija je prošlog vikenda intervenirala u "Gagi's" zbog rada nakon radnog vremena, odnosno jer su posluživali razna pića gostima 35 minuta iza ponoći.

Policija je objekt prijavila Državnom inspektoratu koji će odlučiti o eventualnim sankcijama. Ugostiteljski objekti sukladno mjerama protiv pandemije smiju raditi do ponoći.

19. travanj 2024 23:40