StoryEditorOCM
4 kantunaNEĆETE VJEROVATI: NAKON ŠTO SU PRIJEVAROM IZGUBILI NOVAC, KUĆU I ZDRAVLJE

Schumacherovi su izgubili i spor za naknadu štete i moraju platiti 100 tisuća kuna sudskih troškova!

Piše L.Burčul
15. siječnja 2019. - 22:48
delozacija_vir13-170118

Erna i Ernst Schumacher, njemački bračni par koji je prijevarom izgubio kuću na Viru, u utorak je presudom Općinskog suda u Zadru izgubio i spor koji su pokrenuli radi naknade štete. Sutkinja Katja Morić Arambašić odbila je njihov tužbeni zahtjev, i to u cijelosti, za svih od kojih su Schumacherovi tražili da naknadu solidarno podijele: uz prvooptuženog Marka Papića, tuženi su Tomislav Papić, HOK osiguranje, Slavko Tresoglavić, tvrtka 'Novak i partneri' te Croatia osiguranje.

Uz to, Schumacherovima je sud odredio da plate parnični trošak, koji iznosi 109 tisuća kuna.

- Žalit ću se, naravno – kratko je u utorak nakon presude komentirao odvjetnik obitelji Schumacher Mile Milovac.

Erna Schumacher, 71-godišnja Njemica, je sa suprugom Ernstom 2006. godine kupila malenu kuću na Viru, kako bi, nakon što su u Njemačkoj podignuli osmero djece, u toj omanjoj prizemnici od jedva 50 kvadrata proživjeli umirovljeničke dane.

Iz te kuće je ovaj bračni par deložiran u siječnju prošle godine, 12 godina nakon kupnje.

Deložirani su jer je prodavatelj kuće Joso Gržeta ostao je uknjižen, a kad je zapao u dugove, na ovrhu je otišla kuća koja je na papiru još formalno bila njegova.

Schumacherovi, koji su do tada potrošili desetke tisuća eura i za koje Gržeta nikada nije poricao da su mu dali novac na ruke, naprosto su izbačeni na ulicu. To se dogodilo unatoč zabilježbi na sudu da za tu kuću postoji kupoprodajni ugovor, da je Gržeta kuću već prodao…

Kako smo već izvještavali, Schumacherovi su se 2006. javili na oglas „Kupnja bez rizika“ koju je na njemačkoj internetskoj stranici objavila zadarska agencija „Novak i partneri“, posredovao je potom izvjesni Slavko Tresoglavić, odveo ih u odvjetnički ured Miše Papića u Zadru i od tog trenutka su bili prepušteni „raljama“ koje su ih, 12 godina nakon kupnje i troškova koji su debelo prešli 50 tisuća eura, izbacili iz kupljene kuće.

Ernst i Erna Schumacher nisu u utorak iz njemačkog Ulma došli u Zadar na objavu odluke sutkinje Morić Arambašić – Ernst se nakon svega proživljenog razbolio i već je mjesecima prikovan za krevet, dok je Erni zdravlje ozbiljno narušeno.

 

SVJEDOČILA U SUZAMA

Erna Schumacher (71) je svjedočila u ovom postupku, prije devet mjeseci, kada je ova majka osmero djece dovedena na rub suza i kada je nakon višesatnog verbalnog maltretiranja na kraju jedva čujno odgovarala na pitanja. Dovedena je, naime, do toga da zaključi da je za sve sama kriva, u prvom redu stoga što nije posumnjala ni u koga, što joj „nitko nije branio da se raspita“, da provjerava, da traži papire, da dolazi na sud… Međutim, ovaj njemački bračni par (govore samo njemački jezik), kada je papire predao Odvjetničkom uredu Miše Papića, ništa nije „provjeravao“, jer im nije bilo ni na kraj pameti da bi ih netko, uključujući odvjetnika koji im je ponavljao da će sve biti u redu, mogao prevariti.

 

GRŽETIN UNUK DAROVAO ZEMLJIŠTE KOJE JE NEUPOTREBLJIVO!

Nedugo nakon deložacije u siječnju prošle godine pojavila se vijest o „senzacionalnom preokretu“ i „sretnom završetku“ slučaja obitelji Schumacher: Dino Bašić, unuk Jose Gržete, Schumacherovima je želio pokloniti građevinsko zemljište na Viru, rekavši da je „s ljudske strane to najmanje što može napraviti“.

Schumacherovi su tada, presretni, prihvatili darovani komad zemlje, a onda se ispostavilo da na njoj ne mogu ništa raditi iako je građevinska zona, jer je i za najmanji objekt ta parcela – premalena.

17. travanj 2024 21:18