StoryEditorOCM
4 kantunaOTAC KONTROVERZNE KARLE KRNETE IZ REALITYJA 'GOSPODIN SAVRŠENI' OPTUŽEN DA VODI SEKTU:

Sebe zove bogom, ima više žena i traži da mu se ljube noge!

Piše VInko Paić/SD
20. studenog 2018. - 20:45
krneta

Najskandaloznija natjecateljica u dosadašnjim hrvatskim realityjima bez premca je 32-godišnja Zadranka Karla Krneta. Uhićena je s drogom, tukla turiste i napala majku, kći glumice Tamare Šoletić (53), najpoznatije po ulozi Lili u seriji ‘Zauvijek susjedi’ Nove TV.

A upravo je ova televizijska kuća u emisiji ‘Provjereno’ u listopadu prošle godine razotkrila mutne radnje Tamarinog bivšeg supruga i Karlinog oca, Zorana Krnete.

Ovaj učitelj tradicionalne joge sebe smatra bogom kojem je dopušteno sve pa tako i život s više žena. Njegovi sljedbenici psihički su izmanipulirani, slijepo mu vjeruju i ljube noge. Jedu samo pet namirnica zbog čega pate od mnogih fizičkih poremećaja te su na rubu anoreksije. Nakon što s njima završi seansu otuđuju se od bližnjih i čak postaju suicidalni. Najodaniji nose crvenu narukvicu od konca na ruci i ogrlicu oko vrata kao znak odanosti svom učitelju.

Njegovi polaznici ispričali su kako im je rekao da je on bog, maharadža. ‘Muškarac je bog svojoj ženi. Ti mene moraš poštovati kao boga, ti meni trebaš ljubiti stopala kad se probudiš’, govorio im je Krneta. Mnogima se predstavljao kao liječnik, svećenik i seksualni terapeut za djecu. Koristio je ime Đan Karašan Devačarija, što znači onaj koji pruža utočište i božanski učitelj. Vrbovao je uglavnom udane imućne žene i kasnije ih ucjenjivao. Među njegovim žrtvama su djelatnici banaka, ljudi na visokim pozicijama, pa čak i osobe iz ministarstava.

Njihova cijena ovisi o statusu osobe. Od 1500 kuna za učenike i studente, 2300 za zaposlene, 3500 za obitelj, a 6 tisuća kuna stoji tečaj koji traje dva vikenda gdje ih uči levitaciji. "Znao je izvući i po 50 tisuća kuna u mjesec-dva. Na meni je zaradio barem 122 tisuće eura", rekla je tada Ines Inda Nikšić koja je u braku s Krnetom bila 11 godina. Psihički i fizički je sustavno zlostavljana, a djecu koju je dobila Zoran je odbijao cijepiti. Po odluci suda ne smije im se približiti.

‘Nemam komentara’, bilo je sve što nam je u telefonskom razgovoru kazao pomalo ljutit Zoran Krneta kad smo ga pitali podržava li sudjelovanje svoje kćeri Karle u ‘Gospodinu Savršenom’. Nešto rječitiji bio je u travnju ove godine kad je našoj novinarki negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

‘Sa svojim sam učenicima u prvom redu prijatelj i doživljavam nas ravnopravnima, odnosno kao ljude koji su zajedno sa mnom na istom putu. Čovjeku mora biti jasno da nije došao na vježbu za kralježnicu. Joga mora odgovoriti na najdublja metafizička pitanja: tko sam ja, što je priroda, tko je bog? Kada sam u Indiji iniciran u vedantu, imao sam svoga učitelja i dobio sam duhovno ime Đhankar Šaran Devaćarija. Đhankar je moje duhovno ime, a Šaran Devaćarija je ime koje nose svi pripadnici te loze vedante; u prijevodu to znači "onaj koji pruža utočište i božanski učitelj". Tada sam učitelju morao obećati da ću živjeti poput njega, odnosno da se u životu neću uzdržavati ni od čega osim od svoga znanja i poduka. Nemam nikakvu imovinu, sve što imam stane u jedan ruksak. Živim od onoga što mi učenici daju, to se u Indiji zove "dakšina’, rekao je Krneta.

Glumica Tarama Šoletić upoznala ga je kad je imala petnaest godina, bio je njezina prva ljubav, sjedili su zajedno u klupi. Oženili su se kad je njoj bilo dvadeset godina i ubrzo dobili kćer Karlu i sina Feliksa. ‘S dolaskom kćeri Karle apsolutno se sve promijenilo. Bila sam prestrašena, ali sam hrlila u život. Bila je to godina ljubavi, emocija, straha od nepoznatog i pobjede. Karla je medicinska sestra i moja velika sreća i prijateljica’, kazala je prije šest godina u jednom intevjuu Tamara kojoj ljubav s ocem svoje djece nije potrajala pa su se razveli. ‘Nakon smrti oca i brata, nakon grozota rata i razvoda, uz ulogu u 'Zauvijek susjedi' sam nekako ponovo prohodala. Vratila mi je samopouzdanje’, rekla je glumica koja je trenutno u braku Massimom Kovačićem, voditeljem brodogradilišta u Križu.

29. travanj 2024 22:06