StoryEditorOCM
4 kantunaOSVETA ZA DUGI JEZIK

Sestra i ja smo nedavno dobili po dvije maske, i to one šivane, neadekvatne - izjavio je za medije dr. Žuvela, a Renata Bek mu dala opomenu pred otkaz

Piše Jutarnji.hr
5. travnja 2020. - 10:32

"Jučerašnji istup ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije mr.sc. Renate Bek koja je doktoru Ivi Žuveli HSLS-ovom predsjedniku ogranka Zadar i predsjedniku HSLS-ovog Odbora za zdravstvo uručila upozorenje s prijetnjom otkazom jer je navodno svojim istupom u medijima iznio za javnost uznemirujuće iskaze, smatramo u potpunosti neprihvatljivim ponašanjem", priopćili su u nedjelju iz HSLS-a.

Navode kako je Ivo Žuvela godinama jedan od najboljih doktora u svojoj struci u Hrvatskoj, ocijenjen od strane pacijenata i dugogodišnji je predsjednik zadarskog HSLS-a. Doktor Žuvela istupio je politički, kao predsjednik ogranka HSLS-a i izrazio zabrinutost jer sustav Doma zdravlja nije u optimalnom stanju na što ima puno pravo kao osoba koja se aktivno bavi politikom.

- Čak i da nije u pravu, njegovo je temeljno pravo, da misli, govori, raspravlja, svidjelo se to nekome ili ne, a to pravo se zove sloboda govora i obilježje je demokratskog sustava. Zabrinuti smo što se ovim potezom stvara dojam da ravnateljica Doma zdravlja upozorenjima uvodi cenzuru u javnu ustanovu te pozivamo župana Zadarske županije g. Božidara Longina da ispita cijeli slučaj i stanje zdravstvenog sustava Doma zdravlja Zadarske županije. Ukoliko je ravnateljica prekoračila svoje ovlasti, tražimo njezinu hitnu smjenu - dodaju u stranci, prenosi Jutarnji list.

image
HSLS
image
Dr. Žuvela
Zadarski.hr

Podsjećaju da je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs zbog samovolje i grubog kršenja pravila smijenio ravnateljicu Daruvarskih toplica te očekuju isto od župana Longina ako se utvrdi da su tvrdnje doktora Žuvele istinite.

Doktor Žuvela je spornu izjavu dao prije tjedan dana za Diadora.tv.

- Tek prije dva dana smo moja medicinska sestra i ja dobili po dvije zaštitne maske i to šivane, platnene, koje ni po čemu za nas nisu adekvatne. Smatram da bi se Stožer malo bolje trebao pobrinuti za svoje zdravstvene djelatnike. Čak i nije toliko bitno da se netko od nas zarazi koronavirusom, bitno je to što smo u kontaktu s velikim brojem pacijenata. Kada se zarazi zdravstveni djelatnik nije to samo jedan čovjek manje u zdravstvenom sustavu, već je u opasnosti veliki broj pacijenata s kojima smo u kontaktu, izjavio je dr. Žuvela apelirajući na nacionalni i županijski Stožer za civilnu zaštitu da se malo više pobrinu za zaštitna sredstva ne samo za zdravstvene djelatnike, nego i za blagajnice, policajce i sve profesije čiji pripadnici kontaktiraju s velikim brojem ljudi.

18. travanj 2024 11:46