StoryEditorOCM
4 kantunaPOLICIJI PRIJAVLJEN BIVŠI PREDSJEDNIK MJESNOG ODBORA PETRČANE DUJE STANIŠIĆ

Silvana Štokan: "Prijeti mi mjesecima, tražio je šifru službenog e-maila, rekao mi je da će me baciti u more i potaracati i mene i supruga. A jutros mi je bacio naočale s lica..."

8. svibnja 2019. - 00:10
petrcane6-190618

Članica Vijeća Mjesnog odbora Petrčane Silvana Štokan u utorak je zadarskoj policiji podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje protiv bivšeg predsjednika Mjesnog odbora Duje Stanišića. Na površini tog sukoba je Stanišićevo dugotrajno inzistiranje da mu se dade nova, promijenjena šifra službenog e-maila Mjesnog odbora s kojeg bi želio skinuti neke podatke koji se odnose na rad Mjesnog odbora u njegovom mandatu, ali većina sadašnjeg sastava sumnja da se suština sukoba krije u Stanišićevom nasipanju pomorskog dobra koje je zaustavila Lučka kapetanija.

-Njegove prijetnje traju od kraja ožujka, neprekidno me nazivao, prijetio. Stanišić traži da mu damo šifru službenog e-maila Mjesnog odbora iako više nije niti član Vijeća Mjesnog odbora. To je obrazlagao time što navodno želi "skinuti" podatke o svojoj inicijativi o odvajanju Turističke zajednice Petrčana od TZ Grada Zadra. Međutim, mi smo mu osam dokumenata o tom odvajanju poslali, ali on i dalje traži šifru i prijeti iako je Vijeće Mjesnog odbora odlučilo da mu ne možemo dati šifru našeg službenog e-maila jer su unutra svi, pa i povjerljivi podaci Mjesnog odbora, kaže Silvana Štokan.

- Slao mi je i prijeteće poruke tipa "opizdit ću te u glavu", "vidimo se 1. maja, nećete vi gamadi jedna na meni oštriti zube". Odgovorila sam mu da se obrati Gradu Zadru, ali ni to mu nije bilo dovoljno. U utorak oko 10,30 me je zaustavio ispred mjesne suvenirnice, prijetio je da će me zalipiti i baciti u more, da će mi doći kući i potaracati i mene i supruga. Bacio mi je naočale s lica, pa sam mu rekla da ću o svemu obavijestiti policiju i kazneno ga prijaviti, navodi Silvana Štokan i pokazuje potvrdu da je svoju najavu i ostvarila.

Uvjerljivu većinu Mjesnog odbora čine četiri vijećnika s Nezavisne liste Velimira Čubrića, dok je peti član Vijeća iz HDZ-a – velika većina tog sastava uvjerena je da Stanišić želi šifru službenog e-maila jer je nervozan zbog nasipanja pomorskog dobra koje je kao predsjednik mjesnog odbora inicirao.

- Nasipanje pomorskog dobra je zaustavljeno, a on ga je inicirao i to bez dozvole Lučke kapetanije ili Grada Zadra. Govorilo se o investiciji od oko 80.000 kuna, ali u dokumentaciji Mjesnog odbora nema nikakvih računa, odluka ili odobrenja. Sadašnji Mjesni odbor nema nikakvih službenih informacija jesu li protiv počinitelja tog nasipanja poduzete ikakve sankcije.

Duje Stanišić nije htio komentirati cijelu situaciju jer ne želi "od Mjesnog odbora raditi cirkus", ali je dodao da ga pomorski inspektori ni za što ne terete u slučaju nasipanja mora, te da i dalje inzistira na odvajanju TZ Petrčana od TZ Grada Zadra.

 

VELIMIR ČUBRIĆ, PREDSJEDNIK MJESNOG ODBORA: Nasipanje mora je bilo protupropisno!

- Odmah nakon izbora, mi smo od Duje tražili tu šifru, ali je on puna dva mjeseca to izbjegavao. Kada je šifra ppromijenjena, on je tražio od mene da mu je dam, ali mi nije rekao zbog čega. Usput, ja tu šifru niti ne znam! Uostalom, ako mu je nešto s tog e-maila trebalo, mogao je u ta dva mjeseca pogledati sve što ga zanima! Što se nasipanja mora tiče, to je obavljeno u petak, subotu i nedjelju kada inspekcije ne rade, pa nam je odmah bilo sumnjivo, a Lučka kapetanija je to zaustavila. Tadašnji direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados je odobrio 80.000 kuna, ali za "dohranu plaže", a ne za protupropisno nasipanje mora o čemu se stvarno radilo, kaže Velimir Čubrić, predsjednik Mjesnog odbora Petrčana.

19. travanj 2024 19:48