StoryEditorOCM
4 kantunaPLENKOVIĆ ZAJEDNO S MINISTRIMA NA DRAČEVCU; STIGAO I GENERAL GOTOVINA

"Simbolika ovog mjesta je izrazito važna jer je tu zaustavljen napad velikosrpskog agresora, Grad Zadar imao je stratešku ulogu u Domovinskom ratu!"

Piše Iva Ivanac
5. listopada 2019. - 20:14
dan_obrane19-051019

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je s brojnim ministrima prisustvovao na svečanoj akademiji u Zadru na Dračevcu održanoj povodom Dana obrane grada.

- Zadovoljstvo mi je da smo danas u Zadru, jednom od gradova heroja Domovinskog rata. Simbolika ovog mjesta na kojem smo danas je izrazito važna jer je tu zaustavljen napad velikosrpskog agresora. Grad Zadar imao je stratešku ulogu u Domovinskom ratu. Upravo zahvaljujući herojskoj obrani Zadra i svih vas koji ste ga branili, osigurana je sloboda Hrvatske, kazao je Andrej Plenković a među uzvanicima bio je i general Ante Gotovina koji je na novinarsko pitanje o tome koliko je njegova emocija snažna na Dan obrane grada odgovorio:

- Dobro je imati emociju, ali moramo biti razumni. Imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi - o tome trebamo misliti svaki dan. Trebamo graditi jedno društvo koje prihvaća onog drugog i brinuti se o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna, kazao je general Gotovina. 

Na svečano obilježavanje Dana obrane grada stigli su i ministrica Vesna Bedeković, te ministir Davor Božinović, Gordan Grlić Radman, Marko Pavić, Ivan Malenica, Oleg Butković, Josip Aladrović kao i njihovi suradnici, posebno su pozdravljeni i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, župan Božidar Longin te gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić. Svečanoj akademiji prisustvovali su i branitelji iz Imotskog, Vukovara, Sinja, Splita i Međimurja, te brojne osobe iz javnog i političkog života, među kojima je i predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta.

25. travanj 2024 11:48