StoryEditorOCM
4 kantunaDIGNUO KREDIT

Sin načelnika Martina Baričevića donirao 60 tisuća kuna vatrogasnoj postrojbi kako bi vratio novce za školarinu

Piše I.I.
26. svibnja 2020. - 12:45

Početkom svibnja u medijima je odjeknula vijest da je Luka Baričević, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i načelnika Općine Jasenice, Martina Baričevića, svoje obrazovanje platio novcem poreznih obveznika.

Luka je pohađao Visoku škola za sigurnost s pravom javnosti u Zagrebu, a troškove njegovog školovanja za inženjera sigurnosti i zaštite na radu, u iznosu od 60 tisuća kuna, platile su područne vatrogasne zajednice.

No, Luka se odlučio oglasiti preko medija kazavši da je Područnoj vatrogasnoj zajednici (PVZ) Velebit, čiji je tajnik, donirao 60 tisuća kuna kako bi vratio novce koji su potrošeni za njegovo školovanje. Za medije je rekao da je njegova supruga podigla kredit kako bi PVZ Velebit uplatili donaciju.

Lukin otac, načelnik Jasenica od 1993. godine, danas uvaženi predsjednik Udruge općina Hrvatske i saborski zastupnik nije želio govoriti o svom sinu i donaciji koju je uputio prema PVZ Velebit.

- Moj sin nije javna osoba i njegove odluke ne bih htio komentirati, a niti u njegovo ime mogu govoriti, rekao nam je Martin Baričević koji je pri kraju razgovora ipak potvrdio da je je njegov sin uputio donaciju te da mu je supruga zbog te donacije podigla kredit.

Načenik Baričević je početkom mjeseca, kada je izbila afera vezana uz financiranje školovanja njegovog sina, kazao kako je to 'sustavno organizirana haranga' na njega i njegovu obitelj.

Luka je trenutno zaposlen kao tajnik u Područnoj vatrogasnoj zajednici (PVZ) Velebit koja pokriva grad Obrovac i općinu Jasenice, a prethodno je radio na istoj poziciji u PVZ Sv. Florijan koja je uz Obrovac i Jasenice pokrivala i Benkovac te Lišane Ostrovičke. Njegovu školarinu vrijednu osam tisuća eura najprije je na sebe preuzeo Sv. Florijan uplativši školi 20 tisuća kuna, a nakon njegovog raspada, financiranje njegovog školovanja preuzeo je PVZ Velebit, u ukupnom iznosu od 40 tisuća kuna.

20. travanj 2024 15:46