StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: ZOVITE ME PABLO

Slatki život Mate Ivkovića: jučer je nadrogiran bježao policiji, prije se naslikavao s Kolindom i HDZ-ovcima!

Piše index.hr
10. kolovoza 2019. - 00:00

Među osobama koje je jučer zadarska policija nakon višemjesečne kriminalističke istrage uhitila u Zadru nalazi se i Mate Ivković, kojeg u policijskim i prijateljskim krugovima nazivaju Pablo, navodno po kolumbijskom narkodileru Pablu Escobaru, piše Index.

Osim po zloglasnom nadimku, Ivković je poznat i po povezanosti s HDZ-om, o čemu svjedoče i objave na njegovom Instagramu. Sudeći po njegovu profilu na Instagramu može se zaključiti da je u najmanju ruku simpatizer HDZ-a, s obzirom na to da je objavio fotografiju snimljenu ispred HDZ-a, kao i slike u društvu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, ali i Milanom Bandićem te Zdravkom Mamićem.

Prema informacijama koje posjedujemo, često je bio viđen i u društvu bivših HDZ-ovih ministara, ali i brojnih HDZ-ovih članova.

Na jednoj od fotografija u društvu je s Josipom Bilaverom, mladom nadom HDZ-a, nekadašnjim saborskim zastupnikom i šefom HDZ-ove mladeži, danas pomoćnikom ministra u Ministarstvu prometa. A s njima je i Kolindin savjetnik Tomislav Madžar.

Pokušali smo doznati je li i formalno član HDZ-a, no predsjednik zadarskog ogranka ove stranke Joso Nekić na telefon nam je kazao kako nema pojma tko je Mate Ivković te da nam pomoći ne može, ali i ne želi s obzirom na to da smo ga na telefon dobili dok je bio na sprovodu.

Na kokainu bježao od policije

Ivković je, prema neslužbenim informacijama, u četvrtak kad su mu policajci došli na vrata sjeo u automobil i zaputio se prema Zagrebu, no policija ga je sustigla i zaustavila na odmorištu Zir. Kako pišu zadarski mediji, Ivković je testiran na drogu te se pokazao pozitivnim na kokain, no odbio je testiranje krvi. Protiv njega je podnesen prekršajni prijedlog za vožnju pod utjecajem opijata. Nakon ispitivanja kod suca istrage Ivković je pušten da se brani sa slobode, piše Index.

13. travanj 2024 13:26