StoryEditorOCM
4 kantunaNESREĆA U ŠOPOTU

Šleper upao u šahtu, a poklopac mu probio rezervoar! Gorivo curi, ali vozač ne smije izaći iz kabine jer je u - samoizolaciji! 

Piše Ivica Nevešćanin
20. ožujka 2020. - 16:22

Stanje opće ugroze izazvano pandemijom korona virusa promijenilo je i prioritete kod postupanja u hitnim situacijama, a nezgodna koja se u četvrtak rano ujutro dogodila u Šopotu kod Benkovca, to najbolje ilustrira.

Naime, na području tamošnje gospodarske zone oko četiri sata ujutro stigao je tegljač s prikolicom hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak s područja Zagreba. Vozač je došao u Hrvatsku iz zemlje u kojoj je zaraza korona virusom raširena pa je na granici dobio posebne mjere sanitarne službe o samoizolaciji. Jedna od tih mjera kaže da vozač teretnog vozila s tegljačem odmah kod prelaska granice mora navesti mjesto gdje planira prenoćiti i prilikom noćenja, odnosno boravka na tranzitnom području, ne smije izlaziti iz svoje kabine.

Vozač je dakle došao u Šopot kako bi se malo odmorio, ali je slučajno kolima prešao preko šahte, odnosno kanalizacijskog poklopca. Kotač je pod težinom propao kroz šahtu, a metalni poklopac mu je probio rezervoar s gorivom. Gorivo je počelo isticati, a vozač je ostao u kabini „zarobljen” mjerama sanitarne inspekcije.

Odmah je pozvao policiju i rekao im što mu se dogodilo, ali i da se nalazi u samoizolaciji. Kad su policajci stigli na mjesto događaja i oni su se morali najprije pridržavati sanitarnih mjera. Imali su maske i druge zaštitna sredstva, a s vozačem su kontaktirali iz njegove kabine, jer nije smio izaći. Dok su obavljali očevid o nezgodi su obavijestili komunalnog redara u Benkovcu koji se pobrinuo za sanaciju isteklog goriva, također u skladu sa sanitarnim mjerama o sprječavanju širenja virusa.

Osim materijalne štete, u nesreći nitko nije stradao, potvrdili su nam u zadarskoj policiji.

Nekoliko sati kasnije iz Zagreba su stigli vozačevi prijatelji s posebnim vozilom i pomogli mu izvući kamion iz šahte kako bi mogao nastaviti svoj put u – samoizolaciju.

03. svibanj 2024 03:37