StoryEditorOCM
4 kantunaHZZO UGOVORIO PRETRAGE KOD PRIVATNIKA

Smanjuju se liste čekanja

3. studenog 2018. - 15:14
pretrage

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je radi smanjena lista čekanja pacijenata, a prema uputi Ministarstva zdravstva, za razdoblje od 1. studenoga do 31. prosinca 2018. godine, ugovorio dodatne dijagnostičke postupke MR-a, CT-a i PET/CT-a, priopćeno je u subotu iz Poliklinike MEDIKOL, javlja Slobodna Dalmacija.

"U svrhu smanjenja lista čekanja, a prvenstveno na zadovoljstvo onkoloških pacijenata - HZZO je odobrio ugovaranje dodatnih postupaka PET/CT-a za podružnice MEDIKOL-a Zagreb, Split, Rijeku i Osijek kao i MR-a za Zagreb, Split, Osijek i Čakovec te CT-a za Split do kraja ove godine (tijekom studenoga i prosinca)", dodaje se u priopćenju.

HZZO je 30. listopada objavio da se radi smanjenja lista čekanja pacijenata, prema uputi Ministarstva zdravstva, za razdoblje od 1. studenog do 31. prosinca ove godine, u zdravstvenim ustanovama u više hrvatskih gradova ugovara dodatne postupke uroterapije s biofeedbackom kod djece, magnetne rezonance (MR), kompjuterizirane tomografije (CT) i PET/CT dijagnostike.
Ugovoreno je sveukupno dodatnih 5830 postupaka MR-a za gradove Čakovec, Split, Rijeka, Osijek, Zabok, Zagreb, Šibenik i Karlovac (za studeni 2815 postupaka MR-a, te za prosinac 3015 postupaka MR-a).

Ugovoreno je 500 dodatnih postupaka CT-a za Split (250 postupaka za svaki mjesec).

Za studeni i za prosinac ugovoreno je dodatnih 120 postupaka uroterapije s biofeedbackom kod djece za Zagreb (po 60 postupaka svaki mjesec).

Ugovoreno je i dodatnih 1600 postupaka PET/CT-a za oba mjeseca zajedno, 560 za Zagreb, te 1040 sveukupno za Osijek, Split i Rijeku, naveli su iz HZZO-a na svojim internetskim stranicama.

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o osiguravanju dodatnih sredstava za provođenje spomenutih postupaka. Sredstva za provođenje ove Odluke osigurana su u Financijskom planu HZZO-a za 2018. godinu i u projekciji za 2019. i 2020. godinu.

Ugovaranje dodatnih postupaka osigurava se dostupnost i kontinuiranost zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a, ističu iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, piše Slobodna Dalmacija.

16. travanj 2024 09:57