StoryEditor
4 kantunaBRATSKA LJUBAV

"Špatulom" skidao plakate sestrine stranačke konkurencije i prijetio mještanima da će ih zaklati!

Piše B.S.
25. rujna 2017. - 16:37
5485632

Brat bivše načelnice općine Vrsi Sandre Vukić (HDZ), 43-godišnji G. V. kažnjen je na Prekršajnom sudu u Zadru novčanom kaznom jer je "špatulom" skidao plakate stranačke konkurencije i prijetio mještanima da će ih zaklati!

Incident u Branimirovoj ulici zabilježen je i na kratkom videu koji je objavljen na Facebook stranici Pokreta mladih Općine Vrsi, a 43-godišnjaku je zbog remećenja javnog reda i mira određena novčana kazna u iznosu od 577,50 kuna.

Prema optužnom prijedlogu PU zadarske, Vukić je remetio javni red i mir 17. svibnja oko 14,40 sati kada je na glavnom gatu u mjestu Vrsi počeo alatom – „špatulom“ s oglasne ploče strugati predizborne plakate i izborne liste. Kada ga je sa terase tridesetak metara udaljeneog restorana ugledao vlasnik M.P, čiji se brat Luka Perinić također kandidirao za mjesto načelnika Općine vrsi, 43-godišnjak je na njega počeo vikati riječima: “Pobit ću vas sviju, p... vam materina, poklat ću vas, što imate protiv moje sestre!“. Nakon što mu je u namjeri da ga smiri, prišao 24-godišnji sin vlasnika, koji u restoranu radi kao konobar, 43-godišnjak ga je „špatulom“ ogrebao po ruci.

Vlasnik konobe na sudu je ispričao kako je spornog dana G. V. došao autom do oglasne table koja se nalazi na udaljenosti oko 30 metara od restorana. Nakon što ga je pitao tko je i zašto ga napada, G.V. je prema njemu mahao "špatulom" i vikao da će ih sve pobiti, da mu ostave sestru na miru. Poslije toga je sjeo u auto, rekao da će mu svi platiti i otišao. Pri odabiru vrste i odmjeravanju visine kazne Sud je na strani okrivljenika kao olakšavajuće okolnosti cijenio dosadašnju neosuđivanost, dok otežavajućih okolnosti nije našao .

17. lipanj 2021 22:52