StoryEditorOCM
4 kantunaKRVAVI OBRAČUN

Splićanin koji je vlasnik podebljeg dosjea napadnut u zadarskom zatvoru, doznajemo detalje nemilog događaja: "Pružena mu je liječnička pomoć"

Piše Dalmacija Danas
21. svibnja 2024. - 08:32

 

Kako doznaje Dalmacija Danas, Josip Čubelić zvani Čuba (37) teško je ozlijeđen u istražnom zatvoru u Zadru.

Član zločinačke narkoorganizacije i stari policijski znanac napadnut je od strane drugog zatvorenika i izboden je oštrim predmetom.

"Napadnuti istražni zatvorenik zadobio je nekoliko površinskih ozljeda"

Ovu informaciju Dalmaciji Danas potvrdili su iz Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije. Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora doznaju da se nemili zatvorski incident dogodio krajem prošlog tjedna.

Iako iz ministarstva nisu potvrdili tko je napadnut, Dalmacija Danas iz pouzdanih izvora doznala je da je riječ o Josipu Čubeliću.

"Potvrđujemo da je krajem prošlog tjedna u Zatvoru u Zadru zabilježen incidentni događaj u kojem je jedna osoba lišena slobode tjelesno napala drugu. Napadnuti istražni zatvorenik zadobio je nekoliko površinskih ozljeda te ozljedu šake. Istražnom zatvoreniku odmah je pružena liječnička pomoć, a nadležni u Zatvoru u Zadru poduzeli su dodatne sigurnosne mjere", otkrili su za Dalmaciju Danas iz Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.

Josip Čubelić Čuba

Osim toga, nadodaju da su informacije o zatvorenicima profesionalna tajna te da ne mogu pružiti dodatne informacije.

"Podsjećamo da su informacije o zatvorenicima sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora službena i profesionalna tajna, stoga nismo mogućnosti pružiti dodatne informacije o pojedinim osobama lišenima slobode", zaključuju.

Lani je propucan na Skalicama

Posljednji incident vezan za Čubelića je svima poznata pucnjava koja se prošle godine dogodila na splitskim Skalicama. Čuba je tada propucan u Ulici Table, a sve se dogodilo u blizini dječjeg vrtića nešto prije 16 sati.

Nemile scene policija je povezala s kriminalnim miljeom s kojim je Čuba jako dobro povezan, a zbog pokušaja ubojstva istraga se preusmjerila na druge stare policijske znance, na Jerka Radića, Antu Varnicu, Alena Radića i Nenada Petraka.

Josip Čubelić zvani Čuba prije nekoliko godina osuđen je zbog pokušaja ubojstva, vlasnik je podebljeg policijskog dosjea.

19. srpanj 2024 15:46