StoryEditorOCM
4 kantunaU SJENI KORONE

Stanarima Bilog Briga isti čovjek tri puta uzurpirao parkiralište, navozio zemlju i sadio masline. Komunalci pišu prijave i najavljuju novčanu kaznu!

Piše Predrag Opačić
21. svibnja 2020. - 22:11

Računajući da su „nadležne institucije” zabavljene nekim drugim, važnijim poslovima, izvanrednu situaciju koju je donijela epidemija neki su Zadrani iskoristili za - višekratnu devastaciju javnih prostora! Jedan od takvih se, ipak, preračunao.
S Bilog Briga nam se javio jedan od naših čitatelja s upozorenjem da se „već tri mjeseca na parcelama u vlasništvu Grada Zadra” odlaže građevinski materijal i to cijelo brdo iskopa s parcele 4062/7. Zašto je to zasmetalo građanima?

- Na tom zemljištu su stanari već trideset godina parkirali svoje automobile iako nikada nije bilo uređeno za parking, ali je to bila javna površina predviđena za parking. Parkirali smo na skučenom prostoru kojega je neki moćnik s članskom iskaznicom prisvojio bez ikakvih posljedica! Dovezao je kamione zemljišta, zasadio masline i koristi prostor kao da je njegov, upozoravaju građani s Bilog Briga procjenjujući da „vlasnik iskaznice” ima jake veze s gradskom upravom jer se i dalje „bahati bez ikakvih sankcija”.

image
UO za komunalnu djelatnost

Ali, ispalo je da je T.K. sankcioniran i to od gradskih komunalaca koji već znaju za problem.

- Tijekom proteklih nekoliko mjeseci komunalno redarstvo je na toj lokaciji postupalo u više navrata. Najprije je počinitelju izdano rješenje o uklanjanju građevinskog otpada koji je bio neprihvatljivo odložen na javnoj površini. Vlasnik je uklonio otpad o svom trošku i u zadanom roku. Zatim je drugim rješenjem sankcioniran naknadni prekršaj, naloženo mu je da ukloni ogradu i građevinski iskop sa zemljišta u vlasništvu Grada Zadra. I drugi put počinitelj postupa po naloženom. Prošlog tjedna komunalni redari evidentirali su i treći prekršaj, sadnju drveća na istom potezu, te je i za to djelo izdano rješenje o uklanjanju s rokom izvršenja od pet dana, izjavio nam je pročelnik za komunalnu djelatnost Robertino Dujela.

- Unatoč korona ugrozi i angažiranosti službe redarstva u nadzoru nad provedbom mjera stožera, komunalno redarstvo nije i nikad neće zapostaviti zahtjeve naših sugrađana za održavanjem reda na javnim površinama. To što, izolirano, pojedinci neprihvatljivim postupanjem trenutno uzurpiraju naše zajedničko okruženje ne znači da će to proći neopaženo od strane komunalnog redarstva. Nazočni smo na cijelom administrativnom području Grada Zadra. Vrijeme epidemije je, vjerujem, za nama, kaže pročelnik Dujela tražeći od građana imaju povjerenja u gradske komunalne službe.

image
Bili Brig

Dujela najavljuje da će eventualno novo „neprihvatljivo ponašanje pojedinaca zasigurno povući za sobom i novčanu sankciju, koju smo za vrijeme korona ugroze izbjegavali”. A to znači prekršajni nalog težak 5.000 kuna i uklanjanje svega s javne površine o trošku prekršitelja, imao on stranačku iskaznicu ili ne.

- To me ne zanima, postupali smo u skladu sa zakonom i tako ćemo nastaviti, zaključuje Dujela.

Pokušali smo telefonom dobiti i T.K., ali do zaključenja teksta nije odgovarao na naše pozive.

PROČELNIK DUJELA: Planiramo urediti privremeni parking

-Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša prati potrebe sugrađana i na toj lokaciji planiramo urediti privremeni parking. Definirani radovi bi trebali krenuti neposredno po okončanju uređenja dohrane gradskih plaža, najavio je pročelnik Robertino Dujela.

19. travanj 2024 09:50