StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: OPĆINA PREKO

Stanje trajekata Sis i Vladimir Nazor na najprometnijoj liniji Jadrana je sramotno, pogledajte u čemu se voze putnici!

Piše M.K.
3. svibnja 2019. - 16:25
PHOTO-2019-04-29-13-36-43a

Općina Preko Agenciji za obalni linijski pomorski promet uputila je prigovor zbog neadekvatnosti trajekata na putničkoj trajektnoj liniji Zadar (Gaženica) – Preko.

- Trajekti stvaraju brojne probleme i neugodnosti što u konačnici uzrokuje opće nezadovoljstvo stanovnika i gostiju Općine Preko, ističe načelnik Jure Brižić.

- Prema podacima za 2018. godinu trajektna linija Zadar (Gaženica) – Preko treća je najprometnija na Jadranu s prevezenih 1.097.792 putnika i 356.783 vozila. Važnost ove linije iznimna je za otočno gospodarstvo i razvoj turizma. Preseljenjem trajektne luke u Gaženicu trebao se riješiti problem velikih gužvi na trajektnom pristaništu i omogućiti putnicima što brži i sigurniji dolazak na otoke. Međutim mi se nažalost još uvijek vozimo starim i neadekvatnim trajektima kao što su Sis izgrađen 1986. godine i Vladimir Nazor 1974. koji su neprikladni u svakom pogledu te ne mogu nikako zadovoljiti potrebe jedne od najprometnijih linija na Jadranu. Ponajprije nemaju dovoljne kapacitete za prihvat vozila i vrlo često se događaju situacije da putnici tj. vozila ostaju neukrcani pa ogorčeni otočani i turisti često ostaju u Gaženici čekati sljedeći bolji trajekt. Ali to nije sve jer su navedeni trajekti u vidno lošem, stanju, stari, oronuli, truli, hrđavi, prljavi i prašnjavi. Imaju li uopće dozvole za prijevoz putnika? - pita se načelnik moleći da se preispitaju sve mogućnosti i pronađu načini da se stari trajekti zamijene boljim, modernijim i adekvatnijim na zadovoljstvo svih mještana i posjetitelja otoka.

 

 

17. travanj 2024 23:07