StoryEditorOCM
4 kantunaHDZ DO PETKA U ZAGREB ŠALJE IMENA

Stipe Zrilić, Božidar Longin i Neven Birkić žele kandidaturu za župana

Piše P.O.
1. veljače 2017. - 21:48
aaa111

Aktualni župan Stipe Zrilić, dožupan Božidar Longin i zadarski liječnik i bivši ravnatelj Opće bolnice Zadar Neven Birkić odlučili su se unutar HDZ-a kandidirati za mjesto zadarskog župana. Sva trojica ovih dana učestalo kontaktiraju stranačko članstvo lobirajući i tražeći potporu za svoje kandidature.

Stipe Zrilić je odavno potvrdio da će se po treći put kandidirati, a to se dalo zaključiti i nakon prošlih parlamentarnih izbora kada se uopće nije pojavio na listi HDZ-a očigledno dajući prednost ostanku na mjestu župana.

Božidar Longin je konačno prelomio i odlučio se kandidirati smatrajući da ima dovoljno političkog iskustva u radu u lokalnoj samoupravi, ali i na državnoj razini.

-Imam dovoljno iskustva, energije, volje i znanja za kvalitetno obnašanje dužnosti župana, kaže Longin podsjećajući da je trenutno i podpredsjednik ŽO, te član Predsjedništva HDZ-a.

Zadarski fizijatar dr. Neven Birkić je jedino novo lice čija unutarstranačka kandidatura predstavlja neku vrstu iznenađenja.

Odluku od tome tko će biti kandidat HDZ-a za župana, donijet će Županijski odbor.

Iz Zagreba je stranačkim podružnicama stigla sugestija da imena kandidata za župana, općinske načelnike i gradonačelnike  stranačkom vrhu dostave do petka, 3. veljače, pa bi, ako se u Zadru taj rok ne doživi samo kao "instruktivan",  sav posao oko pretresanja mogućih kandidatura trebao obaviti u dva naredna dana.

Kako trenutno stoje stvari, kada je HDZ u pitanju, ne treba očekivati preveliki broj novih lica, jer se očekuje da će većina dosadašnjih načelnika i gradonačelnika dobiti priliku kandidirati se za još jedan mandat. Uključujući i Božidara Kalmetu – prilikom svog posljednjeg boravka u Zadru, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković još se držao „presumpcije nevinosti“ otvarajući prostor za novu Kalmetinu kandidaturu.

 

03. svibanj 2024 17:28