StoryEditorOCM
4 kantunaNAČELNIKU PRIMOŠTENA SUDI SE U ZADRU ZBOG TUČNJAVE S NUNČAKAMA

Stipi Petrini zbog slabog srca u sudnici treba biti liječnički tim s aparatima za oživljavanje!

29. travnja 2017. - 01:08
petrina03

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Danijela Zubčić Poljak zatražit će izvanrednu kontrolu zdravstvenog stanja bivšeg saborskog zastupnika i načelnika Općine Primošten 62-godišnjeg Stipe Petrine u nastavku kaznenog postupka za takozvani slučaj "nunčake" iz 2002. godine. Tada je naime, Ispred kafe bara 'Maž' u Primoštenu došlo do fizičkog obračuna između Petrine i sumještanina Jerka Radića, a pri čemu je, navodno, Petrina tukao Radića nunčakama.

Tučnjava između Petrine, te općinskog vijećnika Ante Huljeva s jedne i njegovih sumještana braće Jerka i Marija Radića s druge strane, danima je punila novinske stupce, a slučaj je od ove godine delegiran na zadarski sud, nakon što je presuda Općinskog suda u Šibeniku kojom je Petrina 2009. godine osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora ukinuta. Europski sud je, naime, prije tri godine presudio da su Petrini tim postupkom povrijeđena procesna prava jer je osuđen u odusutnosti.

Petrina se tada na šibenskom sudu nije pojavljivao na ročištima jer je liječnički tim zaključio da boluje od 'paroksizimalne fibrilacije atrija', što je je značilo da načelnik nije mogao sudjelovati na raspravama bez liječničkog tima koji bi trebao biti opremljen za hitno pružanje medicinske pomoći u slučaju pojave srčane fibrilacije tijekom rasprave, jer se prema dijagnozi njegovo srce ne smije izlagati stresu.

- Liječnički tim nikada nije osiguran, a presuda je donesena bez moje nazočnosti, bez nazočnosti mog branitelja i saslušanja ijednog svjedoka obrane. Pribjeći ću izvanrednom sudskom lijeku - rekao je tada Petrina.

Iako je prvo ročište u Zadru Petrina ipak uredno proveo uz liječnički tim i aparate za oživljavanje, kao i zadarskog odvjetnika Milana Petričića, u petak se ponovno nije pojavio na sudu jer je - otvorio bolovanje. Sutkinja je zbog toga, do 7. lipnja, kada je zakazano novo ročište, odlučila dodatno provjeriti Petrinino zdravlje.

- Osim od HZZO-a, zahtjev za izvanrednu kontrolu privremene sposobnosti za rad, otvorenog bolovanja, odnosno navoda da nije sposoban prisustvovati sudskom ročištu, zatražit će se i od Općine Primošten – kazala je Zubčić Poljak u petak kada je nastavljen kazneni postupak protiv Petrine.

Petrina se s braćom Radić sukobio najprije verbalno, a potom ga je jedan brat udario šakom u glavu na što je načelnik uzvratio izvadivši nunčake kojima je protivnika pogodio u glavu i u leđa. Radić i Petrin lakše su ozlijeđeni. Petrina je tada tvrdio da nunčake kojima je navodno nanio ozljedu susjedu, dok se od njegova nasrtaja, kako tvrdi, branio, nikada nisu pronađene, niti su izvedeni dokazi koji bi potvrdili optužbu.

02. svibanj 2024 21:45