StoryEditorOCM
4 kantunaNAJAVLJEN JE HOTEL

Što je s ugovorom između Grada Zadra i tvrtke ‘Red White Blue‘ Marka Kadije o zakupu iznad Atrija? Grad pokrenuo ovršni postupak, a Kadija sudski spor

Piše Iva Ivanac
14. veljače 2023. - 20:13

- Prije dvije godine, 2020., potpisan je ugovor između Grada i tvrtke Red, white, blue o zakupu iznad Atrija. Dvije godine je prošlo, a koncesija je dana na pet godina. Međutim, ništa se nije dogodilo. Tvrtka je upala u određene probleme, Grad Zadar je tužio tvrtku kako bi nadomjestio novac koji tvrtka nije uplaćivala za zakup, a tvrtka je zatim tužila Grad Zadar kako bi proglasila ništetnost tog ugovora. Dvije godine nakon potpisivanja, tvrtka nije uplatila niti kune zakupa, a nije se dogodilo ništa ni od baštinskog hotela. U kojoj je fazi taj sudski proces i tko će odgovarati za loše poslovne odluke, upitao je vijećnik Roko Tadin (Akcija mladih) na Aktualnom satu Gradskog vijeća. 

Marko Kadija, kao vlasnik tvrtke ‘Red, white, blue‘ je putem javnog natječaja dobio taj prostor u zakup na pet godina. U međuvremenu je bio oslobođen 12 mjeseci zakupnine zbog pandemije koronavirusa. Nastao je i dug zbog neplaćanja zakupnine. Grad Zadar je štiteći svoje interese pokrenuo ovršni postupak. Marko Kadija je išao s parnicom vezano za proglašenje ugovora ništetnim. Ja u ovom trenutku nemam ovlasti komentirati tijek parničnog postupka da ne zadirem u autonomiju suda, ali naglasio bih da svi gradski prostori idu u zakup temeljem viđenog stanja. Svaki potencijalni zakupac može obići prostor i odlučiti hoće li za njega licitirati ili ne, odgovorio je pročelnik UO za gradsku imovinu Tomislav Korona dok mu je Tadin replicirao pitajući ga je li Grad mogao na neki način provjeriti financijsko stanje tvrtke s kojom sklapa ugovor. 

- Što se tiče natječaja i ugovora te financijskih instrumenata tog natječaja, uvijek je model isti: idemo sa zadužnicom prema svim zakupcima na isti način. Za sve zakupce poslovnih prostora vrijede ista pravila, zaključio je pročelnik Korona. 

image

Gradski prostor iznad Atrija

Cropix
27. travanj 2024 00:46