StoryEditorOCM
4 kantunaU PROMETNOJ NESREĆI NA STAROJ CESTI ZA ZAGREB

Stradao jelen - "kućni ljubimac" - poznatog ugostitelja iz Zatona Obrovačkog!

3. svibnja 2019. - 12:42
Milan Anić Minja

Mladi jelen za kojeg je policija utvrdila da potječe sa imanja poznatog ugostitelja iz Zatona Obrovačkog 69-godišnjeg Mile Minje Anića stradao je u četvrtak navečer u prometnoj nesreći na cesti u Zatonu Obrovačkom. Jelen je u večernjim satima pod još neutvrđenih okolnostima pobjegao s imanja i istrčao na cestu gdje je na njega oko 21.30 sati naletio 48-godišnji vozač u automobilu šibenskih oznaka.

Od siline udara jelen je preminuo na licu mjesta, a po dolasku policije preuzeo ga je Mile Minja Anić protiv kojeg je policija podignula optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora.

- To je bio moj kućni ljubimac. Nemojte me ništa pitati – rekao je kratko Anić nakon stradavanja životinje. Opovrgnuo je mugućnost da jelen potječe iz njegovog privatnog zoološkog vrta “Hobi zoo” u Zatonu Obrovačkom kojeg je Veterinarska inspekcija zatvorila još u kolovozu 2017. godine nakon što je u radu utvrđen niz nepravilnosti.

Pregledom je utvrđeno da je vlasnik ugostiteljskog objekta izlagao životinje iako nema registriran zoološki vrt, odnosno nema rješenje o odobrenju za rad niti je upisan u Upisnik zooloških vrtova, što znači da se bavio neregistriranom djelatnošću, o čemu je pisala Slobodna dalmacija.

Inspekcijski nadzor životinja u zatočeništvu u Zatonu Obrovačkom utvrdio je da, osim što nema odobrenje za rad, životinje nemaju adekvatne uvjete. Na mjestu su našli i divlje životinje te dva primata premda nema nikakvih dokumenata o migraciji, zdravlju, a životinje nisu propisno označene. Također, kod vlasnika nisu pronađeni nikakvi dokumenti o liječenjima životinja niti eventualnim uginućima. Osim toga, životinje nisu bile propisno zbrinute što se tiče vode i hrane pa je odmah zabranjeno daljnje izlaganje životinja kao i njihovo liječenje. Zabranjeno mu je daljnje izlaganje životinja, a dio životinja je prebačen u Zagrebački Zoo.

- Nema tu nikakvog zoološkog vrta, ne želim o tome govoriti- rekao je obrovački ugostitelj koji je zoološki vrt držao u sklopu restorana “Anita” na staroj cesti za Zagreb.

U zoološkom vrtu živjeli su makaki majmuni, klokani, nojevi, vijetnamsko prase, jeleni lopatari, srne, poniji, magarci, paunovi, fazani, mini koze, te vjeverice.

 

25. travanj 2024 08:01