StoryEditorOCM
4 kantunaISPRAVAK

Sudski vještak Darko Labura: Nisam davao nikakve izjave, iskaz ili odgovore koji bi išli u prilog optuženom Brkoviću

Piše Zadarski.hr
3. srpnja 2023. - 17:09

Na portalu Zadarski.hr dana 8. lipnja 2023. godine u 19 sati objavljen je članak pod naslovom "USKOK istražuje nestanak zapisnika na zadarskom sudu u slučaju Brković: pod sumnjom su državni odvjetnici i suci! Urota ili se nekome pakira?”, autora Ivice Nevešćanina, u sastavu kojeg članka su objavljene informacije:

„Sudski zapisnik je posebno važan jer sadrži izjave vještaka koje idu u prilog Brkoviću, no kada se nakon misterioznog nestanka pojavio, bio je sadržajno izmjenjen. Iz njega su netragom nestale izjave vještaka koje su Brkoviću išle u prilog.”,

„Optužnica nije potvrđena, a iskaz vještaka Labure išao je u korist Brkovića koji je tražio da se određeni dokazi priloženi u optužnici izbace kao nezakoniti.”,

„Naprotiv, zapisnik je izmijenjen, u njemu nema ni pitanja ni odgovora koja su sudac Šimić i Brkovićev odvjetnik postavljali sudskom vještaku Laburi. A ti su odgovori značajno išli u prilog optuženom Brkoviću.”

Međutim, radi se o neistinitim, nevjerodostojnim i netočnim informacijama. Naime, sudski vještak Darko Labura nije davao nikakve izjave koje bi išle u prilog optuženom Brkoviću, niti je isti davao ikakav iskaz koji bi išao u korist optuženom Brkoviću, niti je sudski vještak Darko Labura davao bilo kakve odgovore koji bi „značajno” ili na bilo koji drugi način išli u prilog optuženom Brkoviću.

Naime, sudski vještak Darko Labura je tijekom kaznenog postupka vještačio oštećenika, a ne optuženog Brkovića, a iz objavljenog članka proizlazi da se sudskom vještaku Darku Laburi imputira da je pogodovao optuženom Brkoviću što je notorna neistina. Nalaz i mišljenje vještaka Darka Labure je ostao isti do dana današnjeg, te se nije mijenjao niti na sjednici optuženog vijeća Općinskog suda u Zadru koja je održana dana 16. listopada 2017. godine, a koja sjednica se spominje u predmetnom članku.

Navodi i insinuacije iz predmetnog članka su netočni te kao takvi narušavaju dignitet i ugled sudskog vještaka Darka Labure.

Nadalje, predmetni članak je objavljen, a da autor istog ili netko drugi iz redakcije portala Zadarski.hr nije kontaktirao sudskog vještaka Darka Laburu kako bi provjerio istinitost, vjerodostojnost i točnost objavljenih informacija.

Darko Labura, po punomoćeniku

Ivanu Skoblaru, odvjetniku iz Zadra

02. svibanj 2024 10:10