StoryEditorOCM
4 kantunaĆUSTIĆEV OTAC:

"Šuker je s tim što ne zna kako se moj sin zove, rekao sve o sebi"

Piše Index
12. travnja 2017. - 00:02
custic2-040416.JPG

"ŽELIMO odigrati utakmicu i u Zadru, da pomognemo zajednici, ljudima i klubu. Znate da je u Zadru jedan igrač umro... Da, Ćosić. Želimo tamo odigrati da odamo počast.

Šuker: "Znate da je u Zadru umro jedan igrač, Ćosić"

Ovako je Davor Šuker na američkoj turneji objašnjavao reporteru Croatian Sportsa koji ga je uhvatio u Los Angelesu, u koji je predsjednik HNS-a došao u inspekciju uoči prijateljske utakmice Hrvatske i Meksika koja se igra 27. svibnja.

Hrvoje Ćustić, a ne Ćosić, prva je i jedina ljudska žrtva na hrvatskim nogometnim stadiona i još k tome nogometaš i hrvatski reprezentativac, što predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza očito nije dovoljno kako bi zapamtio i znao njegovo ime.

Šuker je vjerojatno mislio na Hrvoja Ćustića, 24- godišnjeg nogometaša Zadra koji je 3. travnja 2008. preminuo nakon što je pet dana ranije, na prvenstvenoj utakmici njegova kluba i Cibalije na Stanovima, potiljkom udario u zid postavljen odmah uz aut-liniju, prilikom čega je dobio nagnječenje mozga i frakturu lubanje. Iste večeri je operiran, ali nakon nekoliko dana stanje mu se pogoršalo i naposljetku je umro.

Hrvoje Ćustić, a ne Ćosić, prva je i jedina ljudska žrtva na hrvatskim nogometnim stadiona i još k tome nogometaš i hrvatski reprezentativac, što predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza očito nije dovoljno kako bi zapamtio i znao njegovo ime. 

Svetko Ćustić: "Šuker je ovim sve rekao, bolje od bilo kojeg mog komentara"

Nazvali smo Svetka Ćustića, oca pokojnog Hrvoja i zamolili ga za kratak komentar Šukerove izjave - piše Index.

"Šuker ovime što je i kako je rekao, bolje i više govori sam o sebi, nego bilo što da ja kažem", kratko je rekao.

Osvrnuo se i na "želju" predsjednika HNS-a da reprezentacija odigra utakmicu u Zadru u čast poginulog nogometaša: "Čas bi igrao u Zadru, pa čas ne bi... Stvarno ne znam što reći."

Šuker i njegov savez nastavljaju neviđeno blamiranje u slučaju Ćustić.

Šuker i njegov savez nastavljaju tako neviđeno blamiranje sa svim vezanim uz ovu tragediju. Podsjećamo, ni predsjednik, niti itko iz vrha HNS-a, nije bio prošlog tjedna u Zadru, gdje je na nogometnom terenu i stadionu Stanovi, mjestu pogibije Hrvoja Ćustića, održana komemoracija povodom devete obljetnice smrti mladog nogometaša. 

HNS se žalio na presudu kojom je proglašen krivim za Ćustićevu smrt.

Prošle godine Općinski sud u Zadru donio je presudu kojom Hrvatski nogometni savez, na čijem čelu je danas Davor Šuker, snosi odgovornost za smrt 24-godišnjeg nogometaša. HNS je proglašen krivim jer nije smio izdati licencu za odigravanje utakmica na stadion Stanovi i nepravomoćno je presuđeno da obitelji preminulog Hrvoja mora platiti 960 tisuća kuna. Ova presuda donesena je nakon pet godina suđenja. HNS pod predsjedanjem Davora Šukera na nju je uložio žalbu.

"Iz Saveza su često zvali da se slikamo na Hrvojevu grobu, ali mene to ne zanima".

Svetko Ćustić ovako je prošlog tjedna za Index komentirao držanje HNS-a u ovom za obitelj mučnom slučaju: "Željeli smo samo da ta agonija završi i da jedan dio života ostavimo sa strane. Nisam htio na sud, htjeli smo nagodbu, da s Hrvojem nastavimo živjeti u miru. Iz HNS-a nam nitko nije odgovorio. Pisao sam Davoru Šukeru i svim članovima Izvršnog odbora. Odgovora nije bilo. Kada sam vidio da su uložili žalbu na presudu, slomio sam se. Krivi su jer nisu smjeli izdati licencu za stadion. Nije stvar novca, ali za njih jest - puno im je 960 tisuća kuna. Iz Saveza su često zvali da se zajedno slikamo na Hrvojevu grobu, ali mene to ne zanima."

02. svibanj 2024 11:34