StoryEditorOCM
4 kantunaLOVAČKE PRIČE

Suprug zastupnice Grozdane Perić sudjelovao u incidentu. A.B.(36): Pijan je uperio karabin u mene i trudnu ženu! Perić: Nije točno, čistio je pušku!

Piše A. Vučetić Škrbić
18. kolovoza 2020. - 20:50

Policija u Gospiću namjerno zataškava incident koji se u nedjelju oko 20 sati dogodio u restoranu hostela “Baške Oštarije”, kada je suprug saborske zastupnice Grozdane Perić naciljao pušku u mene i moju trudnu suprugu samo zato što ga zamolili da smiri svog psa. Pri tome je bio vidno alkoholiziran. Odmah sam sve prijavio policiji u Karlobagu, pa onoj u Gospiću gdje su me praktički ismijali riječima kako “ne mogu sad doći jer nemaju dovoljno patrola na raspolaganju”- kaže 36-godišnji A.B. (podaci poznati redakciji) iz Gospića koji je jučer iznio teške optužbe protiv Zadranina Borisa Perića, inače supruga HDZ-ove saborske zastupnice u drugom mandatu i predsjednice saborskog odbora za financije.

- Sjedio sam na terasi restorana s suprugom koja uskoro treba roditi. Taj gospodin sjedio je blizu nas sa svojim psom, bilo je vidljivo da je pijan. Prvo se, u jednom trenutku, njegov pas poklao s drugim psom što je trajalo neko vrijeme pa sam ga pristojno zamolio da smiri životinju barem dok pojedemo. On na to ništa nije rekao, samo se dignuo od stola i odveo psa u auto. Mislili smo da je priča završena i nastavili jesti- govori 36-godišnjak iz Gospića.
Međutim, priča je očito bila daleko od kraja.

- Kad smo završili s večerom i krenuli prema svom automobilu, vidio sam tog istog gospodina kako ide za mnom ubrzanim korakom. Moja supruga je već sjedila u autu. Zaustavio se na parkingu i sa zadnjeg sjedišta svog parkiranog auta izvadio karabin, repetirao ga i naciljao u nas! Bio sam uvjeren da će pucati. Supruga je od šoka sagnula glavu među noge da se zaštiti, ja sam uletio u auto i ful gasom doslovno pobjegao odande. Ne mogu vam opisati koliko je bilo strašno, ispred sebe imate alkoholiziranog čovjeka s puškom u rukama kojom cilja na vas. Najgore mi je zbog supruge koja je doživjela takav šok da sam je odmah vozio na Hitnu u Gospiću i zbog policije iz čijeg mi je ponašanja vrlo brzo postalo jasno kako nismo u ovoj državi svi jednaki niti imamo ista prava. Da sam ja tako nešto napravio, po mene bi došao kombi pun specijalaca. Za njega nije bilo dovoljno patrola. Ali neka, nije me strah, neka se barem javno zna kako ovdje stvari funkcioniraju- poručuje A.B.
Što se točno dogodilo u nedjelju navečer u Baškim Oštarijama, odgovor smo tražili i od policijske uprave ličko-senjske. Tamo nam je samo kratko rečeno kako su “zaprimili prijavu” i kako je “obrada događaja u tijeku”, međutim, ništa više o optužbama koje je na račun Perića iznio 36-godišnji Gospićanin.

Zato smo kontaktirali i zastupnicu Perić koja je, kaže, šokirana onime što čuje i neugodno iznenađena optužbama na račun svog supruga čija je verzija ovog događaja potpuno drugačija.

- Točno je da je moj suprug lovac i da imamo velikog psa koji je tu večer nervozno reagirao zbog nekoliko mačaka koje su se tamo zatekle. Kad su se drugi gosti požalili na ponašanje psa, odveo ga je u auto i vratio se platiti piće. Bio je u društvu nekoliko poznanika koji sve to mogu posvjedočiti- kaže Grozdana Perić, prenoseći riječi svog supruga. Na pitanje zašto je vadio karabin koji je, prema izjavama A.B., uperio u njega i suprugu, Perić kaže kako je “cijela situacija potpuno krivo shvaćena i doživljena”.

- On se kao savjestan lovac uvijek pobrine za to da mu metak ne ostane u cijevi i zato je, prije puta kući, na parkingu izvadio pušku iz automobila da bi je očistio. On se tim ljudima uopće nije obratio, niti je s njima progovorio jednu riječ, kamoli da bi pušku u njih uperio ili im na bilo koji način naštetio. Nikakve zle namjere s njegove strane nije bilo, zato sam šokirana kako su ljudi to shvatili- rekla nam je jučer Grozdana Perić.


Na pitanje je li njezin suprug bio alkoholiziran, saborska zastupnica kaže kako je “bio s društvom i kako je popio gemišt, ali bez ikakve namjere da se dogodi bilo kakvo zlo.”

-

25. travanj 2024 21:43