StoryEditorOCM
4 kantunaU OKOLICI BIOGRADA

Suprugu ubo automobilskim ključem u bedro pa je s djecom izbacio iz kuće: ‘Doktorima reci da si se ubola na čavao, jasno?!‘

Piše Božana Sviličić
28. rujna 2020. - 19:22
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 43-godišnjaka iz okolice BiogradaHanza Media, Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 43-godišnjaka iz okolice Biograda zbog zlostavljanja supruge koju je u jednom navratu čak ubo ključem u bedro pa je s djecom izbacio iz kuće, te joj rekao: ‘Doktorima reci da si se ubola na čavao, jasno?!‘ Optužnicom se tereti za počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava, nasilje u obitelji, te protiv osobne slobode prijetnjom.

- Nakon provedenog istraživanja Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je dana 15. lipnja 2020. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog kaznenih djela iz čl. 177 st. 2, čl. 179a i čl. 139 st.3 i 2 KZ-a. U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor, što je izvanraspravno vijeće prihvatilo i okrivljeniku produljilo istražni zatvor – rekao je općinski državni odvjetnik Ivica Škara.

Iako svjestan da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihofizički razvoj svoje malodobne djece, te da svojim ponašanjem ponižava svoju suprugu i vrijeđa njeno dostojanstvo, od početka 2018. do 12. travnja 2020., u jednom mjestu u okolici Biograda na Moru, učestalo je vrijeđao u nazočnosti djece i pritom bio fizički nasilan.

Zbog ljubomore je ključem vozila uboo u lijevu bedru pri čemu joj je iz rane počela curiti krv, a kada ju je odvezao u službu hitne pomoći naredio joj je da liječnicima kaže kako se ozlijedila na čavao.

Tereti se i da joj je tijekom inkriminiranog razdoblja zabranjivao kontakt s njenim roditeljima i prijateljicama, a sve je kulminiralo 12. travnja 2020. kada je suprugu zajedno s djecom, uz ozbiljne prijetnje i vrijeđanje, potjerao iz kuće te bio fizički nasilan prema njoj.

24. travanj 2024 15:16