StoryEditorOCM
4 kantunaUBOJICA IZ MODRIČA PONOVNO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Svoju djevojku ubio šilom i kuhinjskim noževima, a ponovno mu sude jer na mjestu zločina nije bilo svjedoka!

13. listopada 2018. - 00:26
IMAG1978

Tri godine od okrutnog ubojstva u obiteljskoj kući u Modriču gdje je kuhinjskim noževima i šilom usmrtio 21-godišnju djevojku Josipu Božić, pred Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru u petak je ponovno izveden 24-godišnji Hrvoje Knežević.

Sudac Hrvoje Visković koji i u ponovljenom postupku predsjedava Sudskim vijećem, prošle godine izrekao mu je tridesetogodišnju kaznu za teško ubojstvo nakon što je u dokaznom postupku utvrđeno da je djevojka trpjela veliku patnju zbog načina izvršenja kaznenog djela, no Vrhovni sud je ukinuo presudu jer u vrijeme zločina nije bilo svjedoka koji bi to mogli potvrditi.

Vijeće bi sada u ponovljenom postupku trebalo razjasniti je li ubojstvo bilo okrutno ili obično, odnosno utvrditi kvalifikaciju kaznenog djela. Nakon što je u petak Knežević sa lisicama doveden iz pritvora, sudac je odmah na početku sa rasprave isključio javnost.
- Javnost se isključuje za cijelo vrijeme trajanja postupka na zahtjev optuženika i bliskih srodnika- rekao je sudac Visković prije nego što se Knežević ponovno trebao očitovati o krivnji.

Optužnica ga tereti za zločin koji je počinio u noći s 26. na 27. studenog 2015. godine u obiteljskoj kući u Modriču. Djevojka je pronađena s brojnim ozljedama od udaranja u tupe predmete, te od oštrog predmeta, kojim je počinjeno ubojstvo. Tijelo je pronađeno u stanu u prizemlju s vidljivim ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Knežević se kobne noći, nakon konzumacije "speeda", prvo žestoko posvađao s djevojkom, a potom i fizički nasrnuo na nju.

Bacao ju je uokolo te joj uporabom kuhinjskih noževa i šila zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu. Najviše ozljeda zadao joj je u predjelu vrata i glave, među kojima i ubodnu ranu na lijevoj strani vrata, pri čemu je došlo do razdora velike krvne arterije, iskrvarenja i smrti. Pred istražnim sucem rekao je kako ne zna što ga je u te večeri obuzelo, a u sudskom postupku je utvrđeno je da je bio u stanju smanjene ubrojivosti jer je prethodno uzeo amfetamine poznatije kao "speed".

Ukoliko se u ponovljenom postupku utvrdi da je bila riječ o ubojstvu a ne teškom ubojstvu, kazna bi mu mogla biti smanjena. Zakon za ubojstvo predviđa zatvorsku kazna od najmanje pet godina, a za teško ubojstvo kaznu od najmanje deset godina ili dugotrajnu kazna zatvora. Knežević i njegova djevojka slovili su u Modriču kao skladan par, a prijatelji su im prije strašnog događaja najavljivali i "svadbena zvona".

26. lipanj 2024 14:34