StoryEditorOCM
4 kantunaMINISTRICA DIVJAK O PISMU ZADARSKIH RAVNATELJA KOJI SU PROTIV SMJENE JOZE DRAGIĆA:

"Taj zahtjev me začudio, prosvjetna inspekcija nedvojbeno je utvrdila propuste!"

Piše Zadarski.hr
18. veljače 2019. - 22:12
jozo1-070219

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja iz Zadarske županije ne slaže se s predloženom smjenom ravnatelja Ekonomsko-birotehničke škole Joze Dragića zbog slučaja žigosanja. Smatraju da je odluka donesena pod pritiskom javnosti. Traže od ministrice Blaženke Divjak da još jednom razmisli o prijedlogu prosvjetne inspekcije, te što prije izmijeni zakon o istoj, ali i da ubrza donošenje akcijskog plana za prevenciju nasilja u školama. O svemu je za Dnevnik Nove TV progovorila ministrica Blaženka Divjak:

Ministrice, kako komentirate ovaj zahtjev i što ćete poduzeti u slučaju zadarskog ravnatelja?

Moram priznati da je mene ovaj zahtjev začudio jer je prosvjetna inspekcija nedvojbeno utvrdila propuste i u samoj školi i u djelovanju samog ravnatelja. A javnost, pa i ja sama, sam dobro čula izjave ravnatelja i one su bile neprihvatljive. U tom smislu trebamo pustiti da ovaj postupak ide svojim tijekom. A tijek je taj da sada ovaj zahtjev ide školskom odboru da postupi prema zahtjevu prosvjetne inspekcije i nalazima.

Vršnjačko nasilje, napadi na učitelje - što je s akcijskim planom za prevenciju nasilja u školama?

Akcijski plan se radi. Imenovano je povjerenstvo od različitih dionika, a između ostalog i dva predstavnika su iz Udruge ravnatelja koji rade na tome i vjerujem da ćemo s akcijskim planom izaći u javnost i javno savjetovanje negdje sredinom godine, u šestom ili sedmom mjesecu. Ali treba cjelovito sagledati problem. Prije svega ćemo vidjeti što u zakonodavnom smislu treba promijeniti, što u smislu prevencije i programa u školama da se osvijesti potreba da se sukobi rješavaju nenasilnim putem i prije svega edukacija i medijska kampanja o takvim problemima - kazala je ministrica Divjak.

26. travanj 2024 14:00