StoryEditorOCM
4 kantunaOBAVLJEN OČEVID

Tek će obdukcija u kninskoj bolnici utvrditi okolnosti smrti Tonija Matasa: bivši obavještajac pronađen je danas mrtav u automobilu

Piše PSD
21. ožujka 2021. - 17:51

Do 17 sati PU šibensko-kninska medije nije izvijestila pod kojim je okolnostima od hica u glavu stradao Toni Matas, bivši obavještajac SOE i šef centra tajne službe u Zadru.

Matas je već neko vrijeme bio na funkciji direktora korporativne sigurnosti Hrvatske Pošte, a prema prvim, neslužbenim informacijama objavljenim u medijima oko 13 sati pronađen je kod Knina u automobilu prostrijeljene glave, no još uvijek nije poznato je li ubijen ili si je oduzeo život. Navodno je na sjedištu suvozača ostavio oproštajno pismo, međutim ništa od toga šibenska policija zasad nije demantirala ni potvrdila.

“Obavještavamo vas da je danas u 12 sati Policijska postaja Knin zaprimila obavijest da se na području Kravlje drage (područje između Knina i Gračaca) u jednom vozilu nalazi mrtva muška osoba. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja potvrđena je dojava i mjesto je osigurano, navodi se u kratkom izvješću policije koje je potpisao glasnogovornik Šime Pavić.

“U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku obavlja se očevid nakon čega će tijelo biti prebačeno u Opću i veteransku bolnicu Knin radi obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti.

O svemu poduzetom će posebnim izvješćem biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku”- istaknuto je na kraju.

Toni Matas bio je vrlo blizak suradnik i osoba od povjerenja Tomislava Karamarka koji ga je gurao za šefa SOA-e dok je Predsjednik Vlade bio Tihomir Orešković, a za prvog čovjeka zadarskog centra postavio ga je Karamarko kada je bio na dužnosti ravnatelja tajne službe.

19. travanj 2024 15:21