StoryEditorOCM
4 kantunaZAVRŠNO STEČAJNO ROČIŠTE

Televizijska oprema i inventar VOX-a prodaje se za 300 tisuća kuna?

Piše B.S.
19. listopada 2017. - 22:54
13_reno

Završno ročište vjerovnika u stečajnom postupku nad dužnikom VOX d.o.o., kojeg zastupa stečajni upravitelj Nikola Kruljac iz Našica, održat će se 27. studenog u zgradi Trgovačkog suda u Zadru. Na završnom ročištu vjerovnika raspravljat će se o završnom računu stečajnog upravitelja.

Verovnici su još na izvještajnom ročištu od 7. veljače donijeli odluku o unovčenju imovine stečajnog dužnika i to pokretnina na način da se televizijska oprema i inventar proda u cjelini za početnu vrijednost od 300 tisuća kuna prikupljanjem pisanih ponuda stečajnom upravitelju, uz smanjenje cijene za 20 posto na svakoj daljnjoj prodaji.

Pokretnine stečajnog dužnika na kojima postoji razlučno pravo i to vozila prema popisu imovine unovčit će se slobodnom pogodbom po procijenjenim vrijednostima, a ukoliko bude potrebe za novim pokušajem prodaje, početna cijena će se smanjiti na svakoj slijedećoj dražbi za 20 posto do konačne prodaje.

Stečajni upravitelj dužnika dostavio je sudu završno izvješće 6. listopada 2017. uz diobni popis te završni račun predlažući sudu davanje suglasnosti za završnu diobu i određivanje završnog ročišta vjerovnika budući je u cijelosti završio unovčenje stečajne mase dužnika i to pokretnina za iznos od ukupno 412.718,30 kn, da je od kupaca naplaćeno ukupno potraživanja u iznosu od 127.779,03 kn, dok da je iznos od 35,01 kn ostvaren na ime kamata.

Vox centar je osnovan prije šest godina kao poslovno sjedište svih medija koji su tada bili u vlasništvu Rena Sinovčića.

U srpnju 2013. godine osnivačem postaje Dalibor Zebić, koji je kao osumnjičenik u "aferi Ribar" od Županijskog suda u Zagrebu dobio privremenu sudsku mjere zabrane opterećivanja te imovine. Od ožujka 2015. godine Sinovčić je prestao biti ovlaštena osoba trtke VOX Centar, a to je postala Ivana Baždarić, nekadašnja glavna urednica televizije VOX.

23. travanj 2024 19:00