StoryEditorOCM
4 kantunaU VAROŠU

Terasa restorana posvadila susjede: "Napravili ste nadstrešnicu u zajedničkom dvorištvu". Iz Grada demantiraju: "Nije istina, to je privatna parcela"

Piše Zadarski.hr
13. svibnja 2021. - 18:01

Dobrosusjedski odnosi, čini se, ne stanuju u Varoškoj ulici na Poluotoku.

Barem ako je suditi po međusobnim prijavama stanara koji jedni druge optužuju za devastaciju zajedničkih prostora, fasada, ulice te - unutarnjih dvorišta. Zadnja takva prijava stigla je upravo vezano uz unutrašnje dvorište na početku Varoške ulice, unutar kojega se nalazi vrtna terasa restorana “Na žlicu”, koji je ranije radio pod imenom “Misterija”. Tu terasu s novom nadstrešnicom i radove koji su tamo izvođeni dok se ona postavljala, jedan od stanara prijavio je gradskoj komunalnoj službi, ali i novinskim redakcijama, nazivajući je “ružnom devastacijom”.

- To je dvorište svih nas stanara, a tamo se izvode radovi za koje im nitko nije dao dopuštenje. Ni za nadstrešnicu, ni za ostalo. Nekad su tamo bile voćke koje su posječene, isto bez da se ikoga pitalo. Sve sam prijavio Gradu i čekam reakciju komunalnih službi - kazao nam stanar koji je želio ostati anoniman, uz objašnjenje kako ne želi probleme. 

image
Luka Gerlanc/Cropix

Grad Zadar, točnije komunalni redari, odmah su reagirali na njegovu prijavu i izašli na teren, no, elemenata za prijavu nema jer nije riječ o intervenciji u zajednički vanjski prostor svih stanara već na privatnoj čestici koja pripada samom restoranu.

- Po izvidima komunalnog redarstva, radovi se odvijaju na dijelu čestice u privatnom vlasništvu. Zasigurno će komunalno redarstvo uredovati u dijelu održavanja urednosti i čistoće cijelog prostora - stoji u odgovoru koju smo dobili od gradske komunalne službe.

Isto su nam jučer rekli u samom restoranu, koji osim spomenute unutarnje ima još i vanjsku terasu na ulici Špire Brusine. Upravo stolovi i žardinjere koji se trebaju postaviti na tu terasu, a koji trenutno čine neuglednu hrpu usred dvorišta, drugi su trn u oku nezadovoljnim susjedima. No, kažu nam u restoranu, i taj je komad dvorišta, koje trenutno služi kao skladište, njihovo vlasništvo.

- Nema straha od nereda, stolovi su ovdje samo privremeno, jer smo zbog korone morali smanjiti broj mjesta pa su oni kao višak sklonjeni sa strane. Ovog vikenda bit će postavljeni na vanjsku terasu, gdje im je i mjesto - kažu u restoranu.

20. travanj 2024 13:10