StoryEditorOCM
4 kantunaANTE RUBEŠA

Tko je sve bio pozvan na večeru turističke zajednice u New Yorku i zašto "Zadranka" nije mogla postati "Dalmatinka"?"

Piše Zadarski.hr
30. listopada 2023. - 11:31

Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša poslao je priopćenje naziva "Zašto "Zadranka" nije mogla postati "Dalmatinka"?". Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Sjećam se tih dana, početkom devedesetih, kad smo skupljali gelere i trčali u sklonište. Igra u dvorištu se odvijala između uzbuna, strah se u očima vidio gotovo svima, al ipak postajala je nada. Svi smo tada mislili da se borimo za istu, ispravnu stvar. Slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Sjećam se kad je prijatelju Buti poginuo otac na prvoj crti, majka mi je tada pokušala objasniti taj herojski čin, a meni je u glavi bilo samo, kako će Bute sad, kad mu više nema tate. Kako stvari stoje, dok su nam očevi, tada ne stariji od nas danas, postajali heroji, neki su iskoristili gužvu da bi svoje jadne i bijedne živote oplemenili onim, što se tada zvalo društveno vlasništvo. Takve danas poznajemo kao ratne profitere i ti isti upravljaju procesima, evo već trideset godina.

Pljačka društvenih dobara priskrbila je tim provincijalnim kokošarima, mahom suradnicima bivše udbe, velika bogatstva i status uglednika. Privatizaciju su predvodili doajeni političke elite, izravni nasljednici komunističke partije, a sve u ime Boga i Hrvatskog naroda. Ta nepismena elita danas rasprodaje otetu imovinu te u suradnji s izvršnom vlasti, provodi urbicid, isključivo zbog pohlepe za novcem. Investitori koje zastupaju takvi likovi dolaze samo jer znaju, da će im neki parazit za dobru proviziju dozvoliti da „nakelji“ 300 stanova, u recimo, na primjer, Maraska parku. Još će im i pristupnu cestu napraviti. To nisu nikakvi investitori, to su okupatori. Šljam kao i ovi što ih zastupaju.

Ovo mi je prvo palo na pamet, kad sam vidio skandalozne snimke predstavljanja našeg grada na večeri u New Yorku. Djeca ratnih profitera pod krinkom promocije grada, organiziraju orgije s javnim prostitutkama, koje se financiraju društvenim sredstvima. Sredstvima koja su trebala biti utrošena na poboljšanje komunalne infrastrukture koja je devastirana.

Na predstavljanje Zadra, u restoranu, u centru Manhattna je pozvan vlasnik tvrtke, koja se spori s Gradom Zadrom jer je godinama iskorištavala prostore, za koje se dokazalo na sudu da su vlasništvo Grada Zadra. Likovi koji su višemilijunski oštetili Grad, društveno ga zagadili i prostorno „zapišali“ za sljedećih 50 godina. Još nam onaj redikul tvrdi da je zamalo došao gradonačelnik New Yorka? Kao da ne kužimo da su platili ljudima s ceste, da glume Amerikance na fotografijama. Kažu sve neki vrhunski tur-operatori, a na društvenim mrežama spomenutog restorana i Američkih agencija ni riječi o događaju. Jadni ljudi bit će se izbezumili, kad su im objasnili da se ono Gradonačelnik skriva, iza tridesetak boca „bilog“ vina.

Nakon bijelog Mercedesa, grafike Varoških zgubidana i sad orgija u New Yorku, što još treba građanima ovog Grada? Ima li još tko da ne shvaća, koja je to banda na vlasti u Gradu već 30 godina? Je li Bute ostao bez Tate zbog nekih grofova, duždova, kraljeva i njihove dice?

Ovo je pljuska i onima, koji pregovaraju i misle da tobože upravljaju procesima s ovima, koji javna sredstva troše na privatne orgije. Ne možeš se nadmudrivati sa sotonom, nju treba uništiti bez obzira na posljedice. Tek tada je moguće izgraditi novi, pravedniji sustav.

Nakon svega ovoga, pružamo ruku pomirenja te pozivamo vijećnike Sdp-a i Nezavisne, da nas podrže u amandmanskom proračunu. Zbog interesa naroda, zanemarimo ustanovljene činjenice i vaše krive odluke. Podignimo standard građanima zajedno! Osigurajmo besplatne vrtiće, besplatni javni prijevoz, nove škole i puno bolju komunalnu infrastrukturu. Imamo 15/100 mil. eura na raspolaganju koje možemo uzeti hdz-u, kao kompenzaciju za pljačku, koju su počinuli nad narodom i bogomdanim teritorijem. Nemojmo uzeti jedan milijun i pričati o „Božjim kolima“ i „upravljanju procesima“. Mi im nećemo, prepustiti ni centa.

28. travanj 2024 15:30