StoryEditorOCM
4 kantunaDESET IMENA

Tko su zadarski gospodarstvenici i poreznici uhićeni u velikoj akciji USKOK-a?

Piše AVŠ
5. studenog 2021. - 10:12

Među imenima zadarskih poduzetnika i poreznika koji su uhvaćeni u srijedu u velikoj akciji USKOK-a i policije, najpoznatije je ono Branka Bungura (48) zvanog Som, vlasnika lanca slastičarnica i pekarni Slad u Zadru, Vinarije Biograd te Zadarske pivovare.

Bungura je policija prije godinu dana privela zbog sumnje u gospodarski kriminal težak više od 11 milijuna kuna kojeg je navodno počinio sa stečajnim upraviteljem Adrije Draganom Bijelićem (65) iz Šibenika. Nakon što je pušten iz istražnog zatvora, ponovno je prijavljen zbog sumnje na uzgoj i trgovinu marihuanom, a u međuvremenu se doznalo i za druga kaznena djela vezana uz zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službenih isprava.

Inače, Branko Bungur je bio politički aktivan kao član Predsjedništva ŽO SDP-a, predsjednik pakoštanske organizacije SDP-a te i stranački povjerenik za Bibinje. Nakon prijave za Adriju, zamrznuo je sve stranačke funkcije.

Davor (43) i Ivan Lulić (71), otac i sin koji su vlasnici nekoliko tvrtki, uključujući „Lulić d.o.o“ i „Mehanizaciju“, godinama su držali zastupništvo Renaulta u Zadru, a posao sa taksijem i rent-a-carom još uvijek je aktivan.

Marin Dokoza (52), vlasnik tvrtke Marino keramika, od ranije nije poznat policiji, kao ni vlasnik pekare u Ninu, Zef Mučaj (65) te Mito Mičić (53), vlasnik zadarskog lokala "Šime". Upravo je Mičićevo uhićenje u Zadru najjače odjeknulo jer riječ je o poznatom ugostitelju koji je od nedavno i jedan od investitora u novi hotel na Poluotoku.

Je li Nino Šimunić (51), koji je također među uhićenjima, bivši bibinjski načelnik ili je riječ o osobi istog imena, jučer nismo uspjeli potvrditi. Bivšeg načelnika Šimunića smo nazvali na telefon, međutim, on nije želio ni potvrditi ni demantirati ništa vezano uz istragu.

- Vozim iz Zagreba, nemam vam ništa za reći po tom pitanju- kratko nam je kazao Šimunić.

Porezni inspektori za koje se sumnja da su uzimali mito, Robert Slavica (51) iz Šibenika, Žarko Gospić (64) iz Zadra te Zlatko Filipović (58) iz Zadra, do sada nisu bili poznati široj javnosti.

 

07. svibanj 2024 04:22