StoryEditorOCM
4 kantunaBOKSAČKI KLUB "REBEL" NAPUŠTA DRŽAVNI PROSTOR NA RAVNICAMA

Trgovački sud ih izbacio, ministar Marić ih može - vratiti!

Piše P.O.
14. kolovoza 2017. - 22:55
prvenstvo_boks17

Zadarski Boksački klub "Rebel" do konca ovog tjedna, sukladno presudi Trgovačkog suda, mora napustiti prostorije na Ravnicama i osloboditi ih "od stvari i osoba". Istovremeno, na stolu ministra Gorana Marića u Ministarstvu državne imovine, stoji zahtjev tog istog Kluba da im se odobri korištenje prostora kojega sada moraju napustiti, pa je otvorena mogućnost "Rebelovog" brzog povratka.

Slučaj sa zadarskih Ravnica je, veličinom i financijskom težinom, samo kap u moru pravno potpuno nesređene, zapuštene, devastirane državne imovine izvan bilo kakvog regularnog oblika njenog korištenja. Ministar Marić je o tome već govorio, ali je njegova pažnja logično usmjerena prema objektima i nekretninama čija se vrijednost mjeri u milijardama ili stotinama milijuna kuna.

"Rebel" je u državnu imovinu ušao zahvaljujući ugovoru sa zadarskim UHDDR-om od 17. srpnja 2014. za što je plaćao mjesečnu naknadu od 1.000 kuna. Tim je ugovorom predviđeno da cijeli prostor ili jedan njegov dio "Rebel" može dati na „podkorištenje trećim osobama", ali samo uz prethodnu suglasnost UHDDR Zadar.

Nakon što je Trgovački sud donio presudu o vraćanju državne imovine njenom vlasniku, iz BK "Rebel" pojašnjavaju da im ne pada na pamet osporavati sudsku presudu:

-Poštujemo sudsku odluku i izlazimo iz tog prostora, jer je utvrđeno da nemamo pravo biti unutra, kažu sada iz "Rebela" želeći pojasniti da su u podnaajam dio prostora dali jer je ta mogućnost bila predviđena ugovorom kojega su potpisali s UHDDR-om.

-Podnajam nema nikakve veze s Gradom Zadrom. Mi smo u tom prostoru već zatekli "Dalmatia patriu", pa, da smo i htjeli, nismo ih mogli izbaciti iz prostora, kažu u "Rebelu" odakle su u sporu pred Trgovačkim sudom tvrdili da su pravnu osnovu za korištenje državne imovine vidjeli u odluci gradonačelnika Božidara Kalmete da im državnu imovinu povjeri na čuvanje. Štitili smo državnu imovinu od devastiranja i propadanja, a bavili smo se i društveno korisnom djelatnosti, naveli su u svom odgovoru na tužbu iz "Rebela".

Međutim, sud je mislio drugačije. Zanimljivo je da su iz Županijskog državnog odvjetništva, koje je u ime države i pokrenulo spor pred Trgovačkim sudom, "Rebelu" savjetovali da Ministarstvu državne imovine podnesu zahtjev za korištenje prostora na Ravnicama. I u ŽDO-u su, temeljem "bogatog iskustva" sa zapuštenom državnom imovinom, očigledno bili svjesni da bi i na Ravnicama došlo do devastacije da u tom prostoru nisu trenirali i boravili boksači "Rebela".

Međutim, zahtjev prema ministru Mariću otišao je tek nakon što je sudski spor na Trgovačkom sudu već započeo, pa sada nema drugog rješenja nego da Klub po sudskoj presudi napusti prostor i sačeka odluku ministra Gorana Marića koji im može odobriti "povratak". Iz "Rebela" tvrde da trenutno ne znaju gdje će Klub nastaviti svoje aktivnosti, te da ih tek čeka traženje odgovarajućeg prostora.

 


 

18. travanj 2024 16:06