StoryEditorOCM
4 kantunaNAČELNIK PRIMOŠTENA

Tri puta Petrinu je Hitna pomoć "spašavala" od suđenja u Zadru, ali sada je ipak dobio presudu koja bi ga mogla koštati odlaska iz politike!

Piše Božana Sviličić
3. svibnja 2023. - 13:17

Pet dana od suđenja na kojem je intervenirala Hitna pomoć, 68-godišnji načelnik Općine Primošten Stipe Petrina u utorak je na Općinskom sudu u Zadru proglašen krivim za kazneno djelo klevete.

Sutkinja Mitra Meštrović, kojoj je na ročištu u petak nakon što ga je na sud dovela policija, Petrina rekao da mu je ‘loše‘ zbog čega je na sud došla medicinska ekipa, osudila ga je na novčanu kaznu od 50 dnevnih dohodaka, što je iznos od 1692 eura. Ako ova prvostupanjska presuda bude potvrđena do kraja njegovog mandata, Petrina će morati napustiti mjesto načelnika te otići iz politike.

Bivšeg saborskog zastupnika i načelnika Općine Primošten za klevetu je privatno tužio šibenski odvjetnik Đorđe Malešević zbog dopisa kojeg je Petrina poslao gradonačelniku Šibenika Željku Buriću. Dopis je poslao kao načelnik Općine koja ima udio u Vodovodu i Odvodnji. Petrina je naveo da je Malešević zastupao Vodovod, te su na taj način su sebi pribavljali materijalnu korist mada su imali tri pravnika s pravosudnim ispitom.

image

Sutkinja Mitra Meštrović
 

Luka Gerlanc/Cropix

- Zbog toga sam tužen, a zbog svih suđenja sam upao u fibrilaciju atrija i dan danas imam tih problema. Svaki put kad su ovakvi stresovi, meni se to vraća usprkos operaciji srca - požalio se.

Naveo je kako je na dan podnošenja privatne tužbe 1. srpnja 2016. godine imao saborski imunitet. Mandat saborskog zastupnika završio mu je 14. listopada 2016. godine, a privatna tužba je, kako je rekao, na Općinski sud u Zadru zaprimljena 16. studenog 2016. od Općinskog suda u Šibeniku.

Iako je u petak sutkinji Meštrović rekao kako ne želi sudjelovati u raspravi jer mu je loše, sutkinja je utvrdila kako vidi da je dobro jer su mu obrazi crveni i prirodne boje. Kako je Petrina ipak izašao iz sudnice rasprava je prekinuta do dolaska Hitne medicinske pomoći. Nakon pregleda, tim je konstatirao da je načelnik ‘bez neuroloških ispada‘.

Petrina je potom rekao sutkinji da neće sudjelovati u raspravi jer nema - slušni aparat, na što je sutkinja rekla kako će zbog toga svi govoriti malo glasnije.

image

Zgrada Općinskog i Trgovačkog suda u Zadru

Luka Gerlanc/Cropix

Ovo je već treći put da je tim Hitne pomoći intervenirao Petrini na zadarskim sudovima.

Prvi put mu je na Općinskom sudu u Zadru pozlilo 2019. godine kada mu se sudilo za slučaj iz 2006. jer je motornim pilama na primoštenskom brdu Gaj prepilio drvene stupove dalekovoda. To je učinio nakon što su HT i tvrtka Odašiljači i veze odbili plaćati komunalnu naknadu i naknadu za korištenje javnih površina i prilaznog puta.

Zbog Petrininog osjetljivog srca, tri godine ranije u sudnici Općinskog suda u Zadru s njim je za vrijeme rasprave sjedio i cijeli tim Hitne pomoći s aparatima za oživljavanje.

U tom je postupku optužen da je u Primoštenu sumještanina Jerka Radića zavitlao u glavu nunčakama nakon što ga je ovaj prethodno udario šakom u glavu, zbog čega je posrnuo.

19. travanj 2024 19:19