StoryEditor
4 kantunaKOPAJ, KOPAJ...

Višestruki radovi na Sinjoretovu: najprije prekopavali da postave odvodnju, a onda da stave vodovodne cijevi

Piše Iva Ivanac
28. listopada 2020. - 19:59
Grad Zadar

Vijećnik Ivan Matešić (SDP) je na sjednici Gradskog vijeća pitao vladajuće zbog čega se već treći put kopaju ulice u gradskom kvartu Sinjoretovo i "je li to zbog toga kako bi netko od tih radova izvlačio novce"?

Na njegovo pitanje je odgovorio pročelnik Darko Kasap objašnjavajući kako se na Sinjoretovu gradi veliki sustav i kako radove odvodnje, kako oborinske tako i fekalne, izvodi Grad, a Vodovod postavlja vodovodnu mrežu.

- Pretpostavljam da se zbog toga kopalo više puta i da se prvo postavljala odvodnja, a potom i vodovod, kazao je Kasap.

Matešić je na Aktualnom satu pitao i "zašto je gradskoj upravi teško uputiti pisani poziv za proslavu Dana obrane Grada Zadra svim braniteljima" referirajući se na slučaj Valentina Grdovića, koji nikada nije dobio priznanje, zahvalu ili poziv na proslavu svečanosti, kao ni njegovi kolege branitelji koji su zaustavili tenkove na Dračevcu 5. listopada 1991.

- To je vrijeme proslave u kojem sve udruge svojim članovima šalju pisane pozive. Oni ujedno i daju program obilježavanja. Kao da ja znam svaki događaj iz rata i tko je sve bio u ratu? Naravno da će se netko uvijek osjećati izostavljenim i da će se naći netko tko će se uvrijediti, ali na tu proslavu su pozvani svi branitelji i ne vidim u čemu je problem. Novinari bacaju tamno svjetlo na Dan obrane grada. Nije vrijeme za to, a i nije rat trajao jedan dan već pet godina, kazao je Dukić.

17. lipanj 2021 22:56