StoryEditorOCM
4 kantunaPOŽALIO SE

Turist iz Makedonije šokiran cijenama u Zadru: ‘Za sedam dana mojoj obitelji treba oko 2500 eura, čak je i voda skupa!‘

Piše Mozaik SD
11. lipnja 2024. - 08:21

Kako se bliži početak ljeta tako je na društvenim mrežama sve više komentara trenutnih gostiju na našoj obali nezadovoljnih cijenama. U Facebook grupi Savjetnik za putovanja javio se turist iz Makedonije koji je napisao:

U Zadru sam i šokiran sam cijenama. Pa ovdje je u marketu skupo. Ljudi voda je skupa šta da vam za ostalo pišem. Ustvari moram pohvaliti ljude jer stvarno su srdačni i svatko vam da upute o gradu. Reći ću još ovo. Kao turistu iz Makedonije nama je Grčka bliže i cijene su malo niže nego ovdje. Porodici bi ovdje bilo potrebno oko 2500 eura za 7 dana za put hranu i smještaj. Ne znam tko te pare ima na Balkanu.

image
Screenshot Facebook

Njegov komentar prikupio je gotovo 400 komentara, a ovo su samo neki od njih:

Ja imam ok budget, putujem po 3, 4 mjeseca godišnje po cijelom svijetu. Zadar mi je prekrasan, bila sam tamo već puno puta ali jednostavno ne želim dati tamo 90 eura za studio od 20 m2. Sada me u Crnoj Gori takav studio košta 24 eura a za mjesec dana idem u Indoneziju, Vijetnam i Tajland gdje će takvi studii koštati manje od 15 eura na dan s uključenim doručkom.

Slažem se, živim u Zadru i točno vidim kad se cijene mijenjaju prije sezone… I naravno da se ni ne vrate nakon sezone… Užas je općenito za život, na cijene mislim.

Ja sam sada u Crnoj Gori, cijene su 30 do 40% niže nego u Hrvatskoj. More toplije, vrijeme stabilnije. A avion karta Zagreb Podgorica 30 eura povratna. Zagreb Zadar bi me samo autobus koštao duplo više od aviona za Podgoricu:))) Studio za dvoje 24 eura u Budvi 400 m od plaže, orada s blitvom 12 eura, kugla sladoleda 1.3 eura. Rentacar 18 eura na dan. Za 24 eura na dan u Zadru dobiješ krevet na kat u miješanoj spavaonici s 12 kreveta.Ja malo uspoređujem cijene i čini mi se da će me naš put u London koštati manje nego da smo išli na Jadran. Sramotno.

Ja malo uspoređujem cijene i čini mi se da će me naš put u London koštati manje nego da smo išli na Jadran. Sramotno.

Imam nekoliko prijatelja sa svojim obiteljima sa područja ex Jugoslavije koji godinama žive u Austriji ili Njemačkoj. Oni imaju iznadprosječna primanja čak i za Austriju ili Njemačku. I iskreno mi govore da ljetuju u drugim državama jer je HR preskupa. Jer ne žele da im nitko uzima novac, a za to nemaju protuuslugu. Bez obzira na prirodne ljepote!

13. lipanj 2024 08:22