StoryEditorOCM
4 kantunaPREMIUM DALMACIJA

Turisthotel Zadar slavljeničku godinu završava najavom novog petogodišnjeg investicijskog ciklusa. ‘Orijentirani smo na ulaganja u kvalitetu‘

Piše Dražen Gudić
26. prosinca 2022. - 21:52

Više od 120 tisuća dolazaka i 875 tisuća noćenja u periodu od siječnja do rujna, 850 zaposlenika koji brinu o tisućama gostiju na vrhuncu sezone i gosti koji većinski stižu iz Njemačke, Poljske i Nizozemske – tako bi se ukratko mogla opisati godina na izmaku u Turisthotelu.

Zadovoljni rezultatima, u kompaniji već planiraju nove projekte. Slavljeničku godinu, u kojoj je zadarska turističko–ugostiteljska kompanija obilježila 40 godina rada Zaton Holiday Resorta i 10 godina Boutique Hostela Forum u Zadru, završavaju najavom novog petogodišnjeg investicijskog ciklusa. Suvremeni projekti koji uključuju nove smještajne jedinice, zabavno-ugostiteljske sadržaje i uređenje postojećih kapaciteta narednih će godina obogatiti ponudu Turisthotela, a time i destinacije u kojoj kompanija posluje.

image
Turisthotel

Već za sljedeću sezonu u planu je otvoriti novouređeni dio Zaton Holiday Resorta. Naime, uoči sezone trebao bi biti dovršen projekt radnog naziva Kalelarga 4. Objekt se nalazi na najatraktivnijoj poziciji u naselju, a svojim originalnim arhitektonskim rješenjem otvara vizure prema moru. Radi se o novom konceptu ugostiteljsko-zabavnih sadržaja u središtu naselja koji će gostima pružiti vrhunska eno-gastro iskustva i glazbeno-scenska događanja.

Stari kompleks ovog zabavnog centra izgrađen je početkom 80-ih godina, a ovaj novi, rekonstruirani projekt predviđa više od četiri tisuće kvadrata modernog objekta s različitim ugostiteljskim sadržajima te ekskluzivnom VIP zonom s dva bazena na krovu. U prizemlju objekta bit će smješten restoran s kuhinjom, dok će na vanjskom prostoru biti terase i pozornica za zabavna događanja. Na katu će se nalaziti dva otvorena bazena sa sunčalištem i lounge barom.

image

Predsjednica uprave Turisthotela Meri Matešić Sičić

Stipe Surac

”Radi se o projektu kojim još jednom dokazujemo da smo, prije svega, orijentirani na ulaganja u kvalitetu. To je naš strateški imperativ za daljnji rast, ali i za dodatnu prepoznatljivost na domaćem i inozemnom tržištu. Sve naše dosadašnje investicije i velik broj zadovoljnih gostiju to i potvrđuju.

Poseban naglasak u budućnosti želimo staviti i na održivost u poslovanju, ne samo kao preduvjet za postizanje poslovnih ciljeva, već i kao važan alat za stvaranje održivog razvoja i održivog korištenja prirodnih resursa bez negativnog utjecaja na okoliš kako bismo prirodu sačuvali za buduće generacije”, ispričala je Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela.

Zadarski Turisthotel s pedeset godina dugom tradicijom u djelatnosti ugostiteljstva jedna je od najvažnijih turističko-ugostiteljskih kompanija na zadarskom području, ali i u Hrvatskoj. Polazeći od načela održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja, konstantnim ulaganjem u kvalitetu ponude i kreiranje prepoznatljivog korisničkog iskustva, Turisthotelova misija usmjerena je na stvaranje zadovoljnog gosta.

image

Idejno rješenje obnove TN Zaton

Turisthotel

Nastavljajući bogato naslijeđe, uvođenjem novih sadržaja u poslovanje te konstantnim ulaganjima u unaprijeđenje kvalitete postojećih usluga i objekata, Turisthotel je jedan od nositelja ukupnog gospodarskog i turističkog razvoja zadarske regije.

’Ulazimo u novi investicijski ciklus koji je orijentiran prema ulaganju u dodatno podizanje kvalitete postojeće infrastrukture, ali i širenje, nadogradnju i modernizaciju postojećih objekata. Investicije, koje će se realizirati u različitim fazama u idućih pet godina, moguće su upravo zahvaljujući stabilnom i kontinuiranom rastu poslovanja.

Vjerujem kako je to ključan imperativ za daljnji razvoj, ali i dodatno pozicioniranje na tržištu, kako samog Resorta, tako i Nina, Zadra te čitave zadarske regije kao atraktivne i poželjne turističke destinacije’, dodala je predsjednica Uprave.

Realizacija novih projekata doprinijet će bogatijoj, kvalitetnijoj i sadržajnijoj ponudi za goste što uostalom i jest cilj svih turističkih ulaganja kojima je gost uvijek u centru pozornosti.

image
Stipe Surac
07. lipanj 2024 03:17