StoryEditor
4 kantunaKAOS NA OTOKU KOD ZADRA UMALO PRERASTAO U OPĆU TUČNJAVU

Turisti od sinoć 'zarobljeni' na otoku: mjesta na brodu nije bilo iako su kupili karte! Odavno rezervirali mjesta u trajektu, a kad je uplovio, ispalo je da je pun!

Piše Tomislav Kukec / JL
18. kolovoza 2019. - 16:42
jadrolinija111

Dvadesetak turista od sinoć je "zarobljeno" na otoku Istu u zadarskom arhipelagu jer se, pogreškom Jadrolinije, nisu uspjeli ukrcati na trajekt za koji su imali unaprijed plaćene rezervacije.

Jedan od očajnih turista kojima je godišnji odmor završio i samo se žele vratiti kući, Slovenac Gregor, kaže nam kako je situacija na Istu u subotu oko 21 sat bila na rubu fizičkog obračuna, donosi Jutarnji list.

Djeca su plakala, odrasli gubili živce

- Supruga i ja smo na ljetovanju s naše troje djece. Već godinama dolazimo na Ist jer nam je tu lijepo. Volimo se unaprijed pripremiti na sve, tako da smo još u svibnju platili i rezervirali karte za trajekt - objašnjava nam Gregor pokazujući fotografiju plaćene rezervacije.

Ist je, naime, samo usputna stanica trajekta na putovanju do Zadra, pa je uputno i poželjno rezervirati mjesto za automobil kako ne bi došlo do problema. No, iako su turisti to i učinili, ipak nisu ušli na brod.

- Trajekt je došao već dobrano popunjen. Primili su samo dva vozila i rekli da više nema mjesta. Ostalo je pet osobnih automobila i jedan kombi pun putnika. Radnici su slijegali ramenima i rekli da ne mogu ništa učiniti. Tražili smo kapetana koji se spustio s mosta, ali ni on nam nije dao nikakvo razumno objašnjenje. Jedan je Talijan izgubio živce i počeo vikati, sve je bilo na rubu sukoba, a djeca su počela plakati, nakon čega je kapetan bez riječi otišao nazad na most - opisuje nam dramu Gregor.

Talijan koji je "izgubio živce" bio je, pak, očajan jer je imao plaćenu zrakoplovnu kartu za Sjedinjene Američke Države. Jedan od turista koji su se uspjeli ukrcati, solidarizirao se s njim te se vozilom maknuo kako bi on uspio ući na brod, no drugi su ostali na otoku, a brod je otplovio. Tada je krenuo drugi dio problema.

- Apartmane smo napustili tog jutra, cijeli dan smo bili vani i čekali brod. Nismo imali smještaj. Morali smo doslovce kucati od vrata do vrata da nas netko primi. Prespavali smo, napustili sobe i sad ponovno čekamo večer. Žena koja prodaje karte rekla nam je da ćemo se valjda ukrcati, znači nemamo nikakvu garanciju da ćemo i danas napustiti otok, a sutra nam počinju radne obaveze - govori očajni Slovenac dodajući kako mu je u svemu najteže pao odnos Jadrolinije koja im se nije ispričala niti im ponudila ikakvo objašnjenje kada će se moći ukrcati na brod.

'Bio je to izdvojen slučaj'

U nacionalnoj brodarskoj kompaniji priznali su pogrešku.

- Nažalost, na liniji koju navodite jučer je došlo do krivog popunjavanja kapaciteta garaže broda. Putnicima je osiguran smještaj na otoku, te besplatne karte za danas povratak na kopno, a sukladno Pravima putnika. Ovim se putem ispričavamo na neugodnom iskustvu i ističemo kako je riječ o izdvojenom slučaju - odgovorili su u Jadroliniji.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 01:54