StoryEditorOCM
4 kantunaJAVNI POZIV ZA POTPORE DOGAĐANJIMA

Turistička zajednica traži najbolje manifestacije za turiste, prijavite se ako imate ideju

Piše M.K.
26. siječnja 2017. - 21:05
zd-festa21008-pok

Temeljem Programa rada za 2017. godinu, Turistička zajednica Zadarske županije objavila je na svojim Internet stranicama www.zadar.hr javni poziv za kandidiranje prema programu "Potpore događanjima" u 2017. godini.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarske županije za događanja na teritoriju Zadarske županije kao motiva dolazaka turista na destinaciju, te stvaranja dodatne ponude, poglavito u pred i posezoni.

Prednost pri dodjeli sredstava ostvarit će događanja s objavljenim i oglašavanim paket-aranžmanom koji uključuju posjet događanju, razvijanje kontinuiteta ponude, događanja u pred i posezoni, građenje prepoznatljivog imidža zadarske regije te atraktivnost događanja. 

Prednost pri dodjeli sredstava ostvarit će događanja koja odlikuju destinacijska sinergija i solidarnost u očuvanju autohtonog odnosno izvornog ugođaja i ambijenta; izgradnja prepoznatljivog imidža destinacije kroz proizvod karakterističan za tu destinaciju na način da se sustavno i trajno izgrađuju podloge za koje postoje predispozicije u tradiciji i kulturi te destinacije; program koji je usmjeren na turiste, višednevnost događanja te atraktivnost.

Jedan od glavnih ciljeva ovakve provedbe dodjele potpora jest, uz transparentnost i jasno definiranje ciljeva i svrhe programa, razvijati koncept „doživljaja" kako bismo se prilagodili potrebama tržišta i trendovima, te postali još poželjnija destinacija, posebice u vidu jačanja prometa u periodima van ljetnih mjeseci (srpanj, kolovoz), odnosno dolazaka koji nisu motivirani proizvodom „sunce i plaža".

Novi pristup Javnog poziva za 2017. utemeljen je na nedavno objavljenim materijalima Hrvatske turističke zajednice: Priručniku o doživljajima, te Priručniku PCE i premium ponude. Takvi doživljaji su u stanju turiste zaintrigirati, oduševiti, educirati, opustiti i emotivno vezati na način da su u fazi isporuke u fokusu održivog razvoja kvalitetno zadovoljeni za doživljaj relevantni logistički, sigurnosni i higijenski uvjeti.Turistička zajednica želi snažnije razvijati i podupirati takva događanja koja su motiv dolaska u destinaciju, odnosno poticati organizatore da razvijaju događanja u tom smjeru.

Rok za on-line prijavu te dostavu kandidatura Turističkoj zajednici Zadarske županije je 14. veljače 2017. g., a više informacija kao i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Turističke zajednice Zadarske županije, a on-line prijave biti će moguće od 1. veljače.

Konačnu odluku o potporama događanjima u 2017. godini donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će biti objavljeni na Internet stranicama www.zadar.hr

27. travanj 2024 19:58