StoryEditorOCM
4 kantunaUSPJEŠNA PODUZETNIČKA PRIČA

Tvrtka Lasselsberger-Knauf u Polači dobila državne potpore za otvaranje novih radnih mjesta!

Piše M. Kalajžić
29. studenog 2018. - 22:03
LBK_Zapuzane_1.JPG

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je potvrde o statusu korisnika potpora za ulaganje te odluke o odobravanju bespovratnih novčanih potpora po Zakonu o poticanju ulaganja, a dobilo ih je ukupno 13 poduzetnika za projekte ukupno vrijedne više od 900 milijuna kuna.

Među njima je i tvrtka Lasselsberger-Knauf, čiji nam je direktor Željko Pecak potvrdio da su potporu dobili za oko tri milijuna eura vrijednu investiciju u novi pogon u Polači.

- Dobili smo potporu u iznosu 148 tisuća kuna za otvaranje novih radnih mjesta, a maksimalno do 25 posto investicije će nam se vratiti kroz olakšice poreza na dobit – rekao je Pecak.

Tvornica suhe žbuke Lasselsberger-Knauf u Polači prošle je godine započela s probnom proizvodnjom, da bi već početkom ove godine dobila uporabnu dozvolu. Njeni su suvlasnici Josef Lasselsberger i Beatrice Knauf koji u partnerskom odnosu imaju tvornice u Đurđevcu u Koprivničko-križevačkoj županiji te u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Češkoj.

- S obzirom da imamo tvornicu u Đurđevcu, put do Zadra dugačak je 400 kilometara. Samim tim niste konkurentni pa smo odlučili napraviti jednu tvornicu u sredini Dalmacije. Nakon pregleda svih mogućnosti odlučili smo se na tvornicu na ovom mjestu jer ima svojih komparativnih prednosti: blizina autoputa, suradnja sa Strabagom i Mineralom kroz dugoročne ugovore od 25 godina i druge prednosti – ističe Pecak.

Vrijednost projekta u Polači je oko tri milijuna eura ili oko 23 milijuna kuna, a tržištu nudi gotove, tvornički pripremljene građevinske materijale iz sustava žbuka, mortova, estriha i ljepila najveće kvalitete s određenim sistemima i pratećom uslugom. Poduzeće Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca je kći Lasselsberger i Knauf koncerna koji na tržištu uspješno djeluje već više desetaka godina. Lasselsberger-Knauf se osim velikog pogona u Đurđevcu za gradnju nove, sestrinske tvornice s modernom tehnologijom u Polači odlučio zbog dostupnosti sirovine i razvojnog potencijala, kaže nam Pecak koji se pohvalio i dobrom suradnjom s lokalnim samoupravama u Polači, Benkovcu i Zadarskom županijom.

- U tvornici je uz pomoć državnih poticaja zaposleno 18 ljudi, od čega 13 u proizvodnji, u dvije smjene. To su domaći ljudi iz lokalnog kraja i to mladi od 18 do 26 godina. Vežu se uz svoj kraj i ostavljaju zarađene novce u svojoj zajednici – ističe direktor Pecak koji će i ove godine razveseliti svoje radnike božićnicom od 2.500 kuna i 600 kuna za svako dijete do 15 godina starosti.

16. lipanj 2024 12:14