StoryEditorOCM
4 kantunaKAD LIČANI POLUDE

U jednom danu zabilježeno 5 prijetnji smrću! Jedna obitelj prijetila drugoj, susjed susjedu, muškarac ženi, izveli napad autom, htjeli zapaliti kuću..

Piše I. Nevešćanin
10. kolovoza 2020. - 14:21

Nekoliko neobičnih kriminalističkih događaja zabilježeno je prošlog vikenda na području od Novalje do Gospića koji bi se mogli staviti pod zajednički nazivnik „kad Ličani polude”.

Naime, policija je morala intervenirati u čak pet navrata zbog prijetnji smrću!

Prvi slučaj zabilježen je u Novalji još u četvrtak 6. kolovoza kada su otac i sin, u dobi od 55 i 29 godina, prijetili smrću 45-godišnjaku. Sva trojica su s područja Novalje, a razlog prijetnji tipa „pojest će te mrak”, „nestat ćeš”, dogodio se zbog parkirnog mjesta. Policija je protiv oca i sina podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Drugi slučaj je posebno bizaran, dogodio se istog dana 6. kolovoza, u Senju, a okidač je opet bio promet.

Naime, policija je opet prijavila oca i sina iz Senja, od 49 i 23 godine, koji su prijetili smrću 45-godišnjaku, revoltirani njegovim ponašanjem u prometu, tako što su mu to došli reći ispred njegove obiteljske kuće. Usput su prijetili smrću i drugim članovima iste obitelji, 32–godišnjaku i 40–godišnjakinji, inače supruzi 45-godišnjaka. I na tome nisu stali.

Nakon što mu je došao pred kuću i prijetio, 49-godišnjak je sjeo u osobno vozilo i s njim krenuo prema 32-godišnjaku, s namjerom da ga udari. I sada tu dolazi do obrata. U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su 45–godišnjak i 32–godišnjak sada smrću prijetili svojim prijetiteljima, 49–godišnjaku i 23–godišnjaku, također iz Senja.

Svi su uhićeni i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, a posebna izvješća su dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Četvrti slučaj prijetnje smrću dogodio se u Gospiću, također istog četvrtka. Tamo je neki 59–godišnjak s područja Gospića osumnjičen da je prijetio smrću 32-godišnjaku iz Gospića, inače prvom susjedu, zbog nekih neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Uhićen je i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja doveden pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu,

Peti slučaj dogodio se u Otočcu, opet na isti dan. Policija je zabilježila da je 34–godišnjak s područja Otočca prijetio nanošenjem zla, odnosno podmetanjem požara 39–godišnjoj ženi, također zbog neriješenih imovinskih odnosa. Rekao joj je da će joj zapaliti kuću. Žena se s razlogom preplašila, a policija je protiv njega podnijela podneseno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Očito je nečeg zlog tog četvrtak, 6. kolovoza, bilo u zraku...

20. travanj 2024 11:16