StoryEditorOCM
4 kantunaOBRAČUN

"U KK Zadar vaši prijatelji Željko Žilavec i Igor Musap, uz blagoslov Dukića i Kalmete, nastavljaju kontinuitet pljačke i devastiranja Kluba!"

Piše L.B.
29. lipnja 2022. - 14:19

- Kao potpredsjednik HKS-a, aktivno ste sudjelovali u uništavanju i urušavanju hrvatske košarke koja je spala na te grane da gotovo nikoga više ne može pobijediti, pa ni reprezentacije iz treće lige europske košarke. U KK Zadar vaši prijatelji Željko Žilavec i Igor Musap, uz blagoslov Dukića, Kalmete i vas, nastavili su kontinuitet pljačke i devastiranja Kluba koja traje desetljećima pod pokroviteljstvom HDZ-a. Gdje je toj pljački i devastaciji kraj? Da li je namjera vas i vaše stranke totalno uništenje košarke u Zadru i Hrvatskoj? - zaredao je pitanjima, upućenima županu Božidaru Longinu, vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.  

- Ja bih rekao nešto o lopovskoj bandi koja već 30 godina čini štetu građanima Zadarske županije. A činit će i dalje. Mediji su u posljednje vrijeme aktualizirali slučaj Košarkaškog kluba Zadar. Tamo će, kao, najprije krenuti izvidi, pa su se onda čekala specijalna izvješća, pa se umirivala javnost kako nepravilnosti nisu utvrđene. Svrha ovog igrokaza ogleda se u izjavi koja bi trebala postati intelektualno vlasništvo: "Revizija u KK Zadar nije potrebna jer je DORH rekao da je sve u redu." Dakle, DORH je postao supstitut za izvršavanje revizije. To samo kod nas ima - komentirao je slučaj KK Zadar i vijećnik Branko Katić (nezavisni na listi MOST-a). 

- Nakon takvog zaključka lopovske bande da je Klubu sve u redu, pojavljuju se novi dokazi. I gle čuda, započinje nova istraga, ali ti isti koji je provode ne žele komentirati prijašnju istragu. Što se događa? - pitao je Katić.

Župan Božidar Longin je rekao da je u upravi KK Zadra on bio prije 20 godina.

- A u HKS-u nisam već 10 godina. Što se sada u košarci događa niti znam, niti me briga - rekao je Longin.

Na ovo je reagirao Pupić Bakrač, rekavši da stanje u KK Zadar upravo i traje desetljećima.

- Traje desetljećima i desetljećima se urušava. I vi niste odgovorni? To je točno, niste odgovorni, nego zaslužni za to urušavanje. Isto kao i Kalmeta i Musap i ostali, pa se KK Zadar zadužuje pola milijuna kuna - rekao je Pupić Bakrač.

19. travanj 2024 15:30