StoryEditorOCM
4 kantunaNEĆE OVO NA DOBRO...

U KK Zadru misle da su važniji od Zadrana: umjesto odgovora direktora Žilavca na ozbiljne optužbe za kriminal, oni šalju ping-pong priopćenje?! Šou!

Piše Iva Ivanac
6. travnja 2022. - 13:56

Nakon što su predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar, Ante Rubeša i član NO-a, Enio Meštrović jučer održali konferenciju za medije na kojoj su iznijeli niz optužbi na poslovanje uprave kluba, pokušali smo od direktora Željka Žilavca dobiti odgovore na brojne optužbe.

Direktora Žilavca smo htjeli pitati hoće li dati ostavku kao jedan od tri uvjeta koji su Rubeša i Meštrović postavili za nastavak  financiranja kluba iz gradskog proračuna, uz ponovljeni izbor za sportskog direktora i početak revizije poslovanja.

Htjeli smo ga pitati kako će Klub isplatiti plaće igračima i radnoj zajednici s obzirom da je već prošlog mjeseca bilo problema s isplatama, ali i s obzirom na činjenicu da gradski vijećnici neće izglasati kratkoročni kredit Klubu u iznosu od 3,7 milijuna kuna sve dok se ne ispune tri navedena uvjeta.

Također, zbog prozivki da je za smještaj igrača u kolovozu i rujnu potrošeno preko pola milijuna kuna, direktora smo htjeli pitati gdje su igrači bili smješteni, zbog čega nije pronađeno jeftinije rješenje te je li imao potpisane ugovore s iznajmljivačima stanova u kojima borave košarkaši?

Posljednje od pitanja koje smo htjeli postaviti vezano je uz iznesene sumnje da je direktor Žilavec u vlastite svrhe trošio sredstva s potrošačke karticu na iznos od 152 tisuće kuna, osigurane od jednog trgovačkog lanca kao sponzora kluba.

Umjesto već dogovorenog razgovora, direktor kluba nam se javio i rekao kako će ipak poslati priopćenje jer "ne želi igrati ping-pong s članovima NO-a", istaknuvši kako će oni "sutra opet nešto izjaviti gdje će se morati pravdati".

Direktor Žilavec je posebno naglasio kako su jučerašnjom konferencijom Rubeša i Meštrović željeli skrenuti pažnju s ekscesa koji se dogodio na Skupštini kluba gdje je došlo do verbalnog sukoba zbog čega razmišlja cijeli događaj prijaviti policiji.

Tako su građani Zadra i svi oni koji financiraju KK Zadar iz javnih izvora, opet ostali uskraćeni za odgovore na pitanja kako se i zašto troši njihov novac. 

Priopćenje direktora kluba prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE – službena reakcija kluba KK Zadar vezano za izjave na press konferenciji koja je održana jučer u dvorani Jazine, 5. travnja 2022., od strane gospodina Enija Meštrovića i gospodina Ante Rubeše

Poštovani predstavnici medija kao i šira javnosti,

Svjesni smo izuzetno delikatne situacije u kojoj se Klub nalazi. Kao što smo naveli u prošlom priopćenju „očekujemo da će se sa svim budućim izjavama i istupima pokušati skrenuti pažnja s njihovog nedoličnog i neprimjerenog ponašanja“ s netom održane Skupštine tako se i dogodilo.

Senzacionalističkim izjavama pokušavaju skrenuti pozornost s incidenta koji se zbio na samoj Skupštini održanoj jučer 6. travnja 2020. na Višnjiku u 13 sati. Vezano za dotični incident razmišlja se i o prekršajnoj prijavi jer postoje temelji za isto. Takvo ponašanje osuđujemo i ne može se tolerirati u jednoj ozbiljnoj instituciji kao što je KK Zadar.

Medijski „ping-ping“ ovakvog karaktera Klubu najmanje odgovara jer naš fokus treba biti na sportu i završnici prvenstva Hrvatske.

S takvim ponašanjem na jučer održanoj Skupštini, jesu li oni stvarno vrijedni uništenja Kluba? Je li to ta budućnost kojoj težimo?

16. travanj 2024 22:40