StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: POTPREDSJEDNICA VLADE DONIJELA DAROVE

U Poličniku se grade dva poslovna objekta vrijedna 64 milijuna kuna

Piše Ana Franić
28. kolovoza 2017. - 18:50
policnik_dalic19-280817

Povodom obilježavanja Dana Općine u ponedjeljak je u Poličniku svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za Centar za razvoj i edukaciju na kojem su prisustvovali potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, župan Zadarske županije Božidar Longin i načelnik općine Poličnik Davor Lončar. Ministrica Dalić obišla je i Poslovnu zonu Grabi i pogon za preradu ribe tvrtke Mišlov d.o.o.

- Ovo je početak ostvarivanja dva iznimno vrijedna projekta koji će pridonijeti i zapošljavanju u Zadarskoj županiji i općini Poličnik, ali isto tako i mogućnosti osnivanja i otvaranja novih tvrtki. Projekti će biti usmjereni na tvrtke i zapošljavanja u industriji, od pčelarske proizvodnje i prerade proizvoda do meda i metaloprerađivačke industrije što će doprinijeti stabilnosti gospodarske osnovice Poličnika i Zadarske županije, rekla je ministrica Dalić.

Riječ je o dva iznimno značajna projekta ukupne vrijednosti 64 milijuna kuna. U poslovnoj zoni Grabi izgradit će se Centar za razvoj, edukaciju i proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda ukupna vrijednosti 26 milijuna kuna, a kojih je 20 bespovratno iz EU fondova. Centar novih tehnologija bit će smješten u zoni Murvica, a radi se o poslovnom inkubatoru vrijednom 36 milijuna kuna od kojih je od 20 milijuna bespovratnih sredstava.

Također je otvoren i područni objekt Dječjeg vrtića Zvončić u zgradi nekadašnje Hitne, a na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja učenicima srednjih i osnovnih škola koji su svoje obrazovanje završili s odličnim uspjehom.

Na svečanoj sjednici među brojnim uzvanicima bio je i Radimir Čačić, župan Varaždinske županije s kojom općina Poličnik ima prijateljske odnose te stalno surađuju.

 

06. svibanj 2024 01:06