StoryEditorOCM
4 kantunaDANIJELA VUKOŠA:

U proračunu ste napisali da ćete za djecu oboljelu od dijabetesa za 35 tisuća kn kupiti dvije inzulinske pumpe. Kako, kad jedna košta 33 tisuće kuna?

Piše Iva Ivanac
27. listopada 2021. - 11:50

Danijela Vukoša (SDP) postavila je pitanje o djeci oboljeloj od dijabetesa.

- Udruga Cukrići su neprofitna udruga koja se na različite načine brine o 50-ak djece oboljele od dijabetesa te im je potrebna inzulinska pumpa koja sprječava hipoglikemije, ali samo 4 djece ima preporuku dijabetologa. Cijena pumpe je viša od trideset tisuća kuna. 132 tisuće kuna roditelji nemaju i vama su se obratili pomoć. Poslali su i medicinsku dokumentaciju ne skrivajući se iza GDPR-a kao što se vi skrivate kada potpisujete milijunske ugovore s tko zna kim. Roditelji ne mogu kupiti pumpu, ali vi možete! Zašto niste izdvojili 132 tisuće kuna da im kupite pumpe?, upitala je Vukoša.

- Stvarno ste ovo prezentirali kao nešto što mi nismo radili. Ovo je dobro pogođeno pitanje! Nedopustivo je da mala djeca nemaju mogućnosti inzulinske pumpe i na zadnjem smo sastanku rekli da ćemo im svima osigurati inzulinske pumpe, naglasio je gradonačelnik Branko Dukić, a pročelnik Mario Pešut je kazao kako će se one kupiti početkom iduće godine i kako će se napraviti lista prioriteta. 

- U proračunu vam piše da ćete za dvije pumpe potrošiti 35 tisuća kuna. Kako, kada jedna košta 33 tisuće kuna? Kad ste toliko velikodušni, onda ćete od tih četvero djece odabrati dvoje, kazala je Vukoša.

- Ne smijemo djecu stavljati u politički kontekst, svako dijete ima pravo i svi će biti riješeni. Vi nas ovim želite prikazati čudovištima, kazao je gradonačelnik. 

26. travanj 2024 21:43