StoryEditorOCM
4 kantunaODLUKA TRGOVAČKOG SUDA

U prodaju ide tiskara Roberta Rotara koji je ljetos umro u zadarskim istražnom zatvoru

Piše Zadarski.hr
7. studenog 2017. - 10:10
rotar (1)

Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ana Markač zakazala je ročište radi izjašnjavanja o vrijednosti imovine izdavačke tvrtke Media Zadar. Radi se o imovini stečajnog dužnika, zgradi od 1.220 četvornih metara te dvorištu površine 859 kvadrata.

Media Zadar je tvrtka u stečaju, a vlasnik joj je bio kontroverzni slovenski poduzetnik Robert Rotar koji je ljetos umro u zadarskom istražnom zatvoru. Slovenski su mediji su smatrali da je Rotar preminuo u vrlo čudnim okolnostima, jer je policija objavila da mu je nakon dva dana boravka u pritvoru navodno pozlilo zbog čega je pao i udario glavom, te je preminuo na putu do zadarske bolnice.

Prethodno je policija protiv Rotara podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje. U njegovoj kući u Diklu, objavila je ljetos zadarska policija, pronađeni su uzorci za izradu osobnih dokumenata nekoliko različitih država, te materijal za njihovu izradu, ali i vodeni žigovi, zlatne niti, "ploče, okviri i mrežice s utisnutim reljefima", što je indiciralo da se u Diklu moglo obavljati i tiskanje novca, bez obzira što nikakve krivotvorene novčanice nisu pronađene.

Rotar je u Zadru imao nekoliko tvrtki od kojih su neke iz grafičke djelatnosti, kao i Media Zadar čija imovina sada ide u prodaju. Ročište je zakazano za 16. studenoga na Trgovačkom sudu u Zadru, a na nekretnini koja se prodaje upisano je založno pravo u korist Porezne uprave i Hypo banke. Media Zadar je u stečaj otišla s dugom većim od 6 milijuna kuna.

26. svibanj 2024 00:09