StoryEditorOCM
4 kantunaUHVAĆEN NA ZADARSKOM KOLODVORU

U vrećici Calzedonie nosio 200 grama trave bolesnom ocu prijatelja u Zadar pa završio na optuženičkoj klupi!

14. ožujka 2018. - 23:22
marihuana na poslu

Zadarsko tužiteljstvo nije povjerovalo 31-godišnjem tehničaru cestovnog prometa iz Zagreba da je marihuanu u vrećici "Calzedonie" s kojom je uhvaćen na zadarskom Autobusnom kolodvoru nosio iz Zagreba prijatelju čiji se otac liječi od raka, pa ga je optužilo za preprodaju te opojne droge.

Prema izvještaju policije koja ga je uhitila 13. siječnja 2017. godine, oko 22,25 sati, na Autobusnom kolodvoru u ulici Ante Starčevića u Zadru, Zagrepčanin je oko 201,35 grama marihuane držao u PVC vrećici crvene boje s natpisom trgovine "Calzedonia". Preprodaju je odmah zanijekao navodeći kako nije ovisnik o opojnim drogama jer samo povremeno konzumira lakše, te da je navedenu količinu droge marihuane imao sa sobom jer ju je nosio iz Zagreba u Zadar po zamolbi svog prijatelja.

Kako je rekao istražiteljima prijateljevom ocu marihuana je navodno bila potrebna radi izrade ulja potrebnog za liječenje od raka. No kako u istrazi nije želio navesti ime niti svog prijatelja kojemu je navodno činio uslugu, a niti njegovog oca kojemu je droga bila potrebna radi izrade ulja potrebnog za liječenje, tužiteljstvo mu nije povjerovalo. Uz to mu nije "išla u prilog" ni činjenica što je nezaposlen, te samo povremeno sezonski radi, kao i da se njegova tročlana obitelj u potpunosti uzdržava od sredstava koje zaradi njegova supruga povremenim radom.

- Nije logično da okrivljenik u situaciji kada je suočen s optužbom za počinjenje teškog kaznenog djela ne bi želio reći kome je to činio uslugu prenošenjem droge navodno namijenjene liječenju teško bolesne osobe. Iz toga proizlazi da je navedenu količinu marihuane od 201,35 grama, čijom bi daljnjom preprodajom ostvario protupravnu dobit od oko 20 tisuća kuna, posjedovao s ciljem njene daljnje preprodaje i stjecaja imovinske koristi. Time je ostvario sva obilježja inkriminiranog kaznenog djela i to upravo na način kako mu je to stavljeno na teret ovom optužnicom - navodi se u obrazloženju zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Zadru Kerol Sablić Radman.

18. travanj 2024 10:16